Gmail je upravo postao još korisniji: Uveli novost koja će mnoge oduševiti

Autor: Poslovni.hr , 13. prosinac 2020. u 10:18
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Popularni Gmail je upravo postao još korisniji.

Google je upravo olakšao rad s dokumentima za Microsoft Office. Kompanija je u najnovijoj softverskoj nadogradnji korisnicima u Gmailu omogućila izravno uređivanje priključenih Office datoteka – slično kao što radi s Google Docsima i Sheetsima.

Google Workspace, više poznat po dosadašnjem imenu G Suite, već neko vrijeme nudi kompatibilnost s Office datotekama iz Worda, PowerPointa i Excela. Donedavno smo, doduše, morali datoteke prebaciti u Google Drive i tek ih onda uređivati, dok smo privitke mogli samo pregledati.

Novi pristup ubrzava proces izravnom mogućnošću otvaranja i uređivanja Office datoteka uz pomoć Google Docsa jednostavnim klikom na privitak – isto kao što smo do sad radili s Googleovim formatima. Nova funkcija za uređivanje, naglašava Verge, ne pretvara Office datoteku u Google Doc, već zadržava izvorni format, piše tportal.

Gmail će korisnicima omogućiti odgovaranje na izvorni email i ubacivanje uređenog dokumenta u Office formatu bez preuzimanja i ponovnog slanja. Kompanija također želi osigurati da Office datoteke rade puno glađe u Google Docsima. Kompanija će izbaciti dodatak za konverziju makroa namjenjenu Google Workspaceu.

Komentirajte prvi

New Report

Close