GlobalLogic najavio ‘Platform-of-Platforms’ za implementaciju AI-a u tvrtkama

Autor: Danica Gršković , 18. travanj 2024. u 22:00
Platform-of-Platforms prva je te vrste za objedinjavanje i industrijalizaciju AI i GenAI/GettyImages/StockPhoto

‘Dizajnirali smo platformu platformi s robusnom sigurnosnom funkcijom za zaštitu intelektualnog vlasništva i sprječavanje curenja podataka’

GlobalLogic, tvrtka iz grupe Hitachi, najavila je prvu arhitekturu Platform-of-Platforms dizajniranu za podršku u implementaciji umjetne inteligencije u tvrtkama. Dizajnirali su arhitekturu za rješavanje ključnih izazova koje svaka tvrtka mora prevladati prilikom operacionalizacije AI i generativne AI.

Platform-of-Platforms sastoji se od mehanizama koji se bave vidljivošću, upravljanjem, integracijom i potrošnjom kako bi njihovim klijentima i partnerima omogućili da pređu s prototipova na implementacije na razini tvrtki.

“U osnovi, dosljedna funkcionalnost promatranja, sigurnosti i upravljanja bavit će se sigurnosnim izazovima, uključujući pomicanje modela i ublažiti prijetnje poput zlonamjernih upita i kompromitiranja podataka. Sposobnost inteligentne i besprijekorne integracije najboljih LLM-ova, rješenja i platformi omogućuje tvrtkama da prilagode arhitekturu kako bi se usko uskladila s njihovim ciljanim poslovnim rezultatima.

S pristupom biblioteci certificiranih LLM-ova koji služe za nekoliko popularnih slučajeva upotrebe, naši klijenti mogu iskoristiti najnovije LLM-ove i Gen AI aplikacije te puno brže implementirati rješenja koja trebaju njihove tvrtke i klijenti”, poručuje viši potpredsjednik strategija i poslovnih operacija, Andrii Yavorskyi.

Yavorskyi: Trenutačno imamo 75 projekata za tvrtke dovršenih ili u tijeku, u više industrija kao što je primjerice gaming.

Mudro korištenje resursa
Iako na tržištu ne manjka GenAI pilot projekata, izgradnja i implementacija rješenja na razini tvrtki i dalje ne postoji. Uzimajući najbolje od temeljnih GenAI mogućnosti svojih partnera za hiperskaliranje, arhitektura Platform-of-Platforms prva je te vrste za objedinjavanje i industrijalizaciju AI i GenAI rješenja poslovne razine.

“U svojoj srži, naša arhitektura nudi mogućnosti koje omogućuju odgovoran rad, pouzdanost i ponovnu upotrebu. U svjetlu promjena globalnih propisa o korištenju Gen AI, tvrtke trebaju platformu koja je u skladu sa zahtjevima sigurnosti i upravljanja te mehanizme za ublažavanje sigurnosnih prijetnji. Jedna od glavnih prodajnih prednosti AI-a je njegova sposobnost da spriječi dupliciranje rada – s našom arhitekturom, tvrtke mogu biti sigurne da mudro koriste svoje resurse, smanjujući rizik i obuzdavajući troškove”, pojašnjava naš sugovornik Andrii Yavorskyi.

Ono što GlobalLogic donosi na stol s ovom arhitekturom je duboka stručnost u potvrđivanju modela i praćenju podataka za izgradnju inteligentnih proizvoda, platformi i usluga. GlobalLogic-ova poslovna platforma osmišljena je tako da se usredotočuje na temeljne mogućnosti – unos i čuvanje podataka, dizajn modela i obuku, upravljanje i povjerenje – koje su potrebne svakoj velikoj tvrtki za pokretanje AI-a poslovne razine.

Analiza golemih količina podataka bila je stalan izazov čak i prije “eksplozije” Gen AI, ali izazovi su se pokazali složenijima kako su počeli dublje razmatrati aspekte kao što su formati podataka, integritet, kvaliteta i drugo.

“Naš tim uključuje stručnjake za sadržaj vješte u asimilaciji i kodificiranju sadržaja kako bi se izbjegle dezinformacije, pristranosti i diskriminacija od strane AI platformi. Podržali smo neke od najvećih i najkorištenijih LLM-ova na svijetu zahvaljujući našoj stručnosti u pripremi strukturiranih i nestrukturiranih podataka za upotrebu od strane AI/GenAI aplikacija te kombinirajući automatiziranu procjenu modela i testiranje od strane ljudi”, ističe viši potpredsjednik Andrii Yavorskyi.

3

godine već GlobalLogic rade s GenAI i ranim iteracijama tehnologije

Svaka uspješna AI platforma poslovne razine mora moći isporučiti nekoliko temeljnih funkcija, uključujući unos, transformaciju i upravljanje podacima, procjenu i pohranjivanje modela i upita, rješavanje sigurnosnih zahtjeva i zahtjeva upravljanja te podršku tekućim GenAI operacijama. Ove komponente su univerzalne. Ono što arhitekturu Platform-of-Platforms čini drugačijom je njezina jedinstvena struktura.

“Naši klijenti i partneri sada će moći uključiti javne, prilagođene i hibridne LLM-ove zajedno s drugim platformama koje imaju najviše smisla za pojedine slučajeve. Osim toga, dodatna fleksibilnost znači da mogu implementirati svoje programe u okruženju po vlastitom izboru. Bez obzira na LLM koji se koristi ili hosting okruženje, dizajnirali smo “platformu platformi” s robusnom sigurnosnom funkcijom za zaštitu intelektualnog vlasništva i sprječavanje curenja podataka”, pojašnjava Andrii Yavorskyi.

Okruženje promjena
GenAI krajolik je vrlo dinamičan. U okruženju u kojem se najbolja tehnologija može mijenjati iz mjeseca u mjesec ili čak iz tjedna u tjedan, njihov pristup omogućuje klijentima da izaberu pobjednike kako bi isporučili najbolji GenAI poslovne klase za podršku svojim poslovnim rezultatima.

“Naša nova arhitektura Platform-of-Platforms osnažit će tvrtke da iskoriste GenAI za veće razine produktivnosti (automatiziranje zadataka), učinkovitosti (fino podešavanje procesa za veću vrijednost) i ubrzanje (otključavanje potpuno novih mogućnosti ili načina rada). U kombinaciji, ova će arhitektura omogućiti najsofisticiranijim organizacijama da s pouzdanošću otključaju vrijednost generativne umjetne inteligencije u horizontalnim poslovnim funkcijama i ključnim operacijama koje se obavljaju vertikalno”, opisuje naš sugovornik Andrii Yavorskyi.

Odražavajući svoj cilj da ostanu na čelu inovacija kao industrijski akcelerator, uložili su u novu arhitekturu. Međutim, GenAI nije novost za GlobalLogic i rade s ranim iteracijama tehnologije od 2021.

“Trenutačno imamo 75 projekata za tvrtke dovršenih ili u tijeku, uključujući strategiju i dizajn, proizvodni inženjering i podatke i inženjering sadržaja u više industrija kao što je npr. Gaming. Nastavit ćemo ulagati u inovacije, koristeći vrhunske tehnologije kao što je GenAI kako bismo postigli opipljive rezultate za naše klijente na globalnoj razini te ih osnažili da se prilagode i napreduju u današnjoj eri vođenoj umjetnom inteligencijom”, zaključuje viši potpredsjednik Andrii Yavorskyi.

Komentirajte prvi

New Report

Close