Generacija Z kratkoročno bi slabi rast žrtvovala za održivu budućnost

Autor: Poslovni dnevnik , 17. siječanj 2023. u 22:00
Četvrtina ispitanika (25%) izrazila je podršku i većem obrazovanju građana po pitanju održivosti/S. Strukić/PIXSELL

Cilj istraživanja je ispitati stavove generacije Z povezanih s tehnologijom po pitanju održive budućnosti. I

Tvrtka Dell Technologies (NYSE:DELL) predstavila je rezultate globalno provedenog istraživanja Future-Proof, čiji su ispitanici pripadnici generacije Z diljem svijeta.

Cilj istraživanja je ispitati stavove generacije Z povezanih s tehnologijom po pitanju održive budućnosti. Istraživanje je provedeno u 15 svjetskih zemalja na ciljnoj skupini pripadnika generacije Z u dobi između 18 do 26 godina.

Gotovo polovica (47%) ispitanika spremno je kratkoročno “žrtvovati” ekonomski rast, poput nižeg rasta BDP-a kako bi se radije ulagalo u dugoročnu strategiju koja promiče održiviji rast.

Isto tako, gotovo dvije trećine ispitanika (64%) vjeruje da će tehnologija igrati važnu ulogu u borbi protiv klimatskih promjena.

S obzirom da je velik dio ispitanika spreman na kratkoročno slabiji gospodarski rast u zamjenu za bolje sutra, kao prioritet za ulaganja označili su održive izvore energije (42%), kružno gospodarstvo (39%) te održivi javni prijevoz (29%).

Četvrtina ispitanika (25%) izrazila je podršku i većem obrazovanju građana po pitanju održivosti.

Povjerenje generacije Z da će ulaganja u oporavak javnog sektora donijeti procvat gospodarstva u roku od 10 godina je podijeljeno: trećina ispitanika (32%) ima malo ili nimalo povjerenja, 38% je neodlučno, dok tek 29% ima visoko ili potpuno povjerenje.

Komentirajte prvi

New Report

Close