Gamechuck već kreira gaming hardver, traži izdavača za novu igru

Autor: Lucija Špiljak , 24. veljača 2021. u 22:00
U tjedan dana prodali 10.000 primjeraka igre Speed Limit

Iza Gamechucka stoje Aleksandar Gavrilović i Igor Kolar, FER-ovci koji su postali poslovni partneri.

ZICER-ov startup Gamechuck lansirao je akcijsku arkadnu videoigru Speed Limit koja u prvih nekoliko dana, otkako je dostupna, ima više od 12.000 wishlists na Steamu.

Prodali su, kada se zbroje fizičke i digitalne kopije, gotovo 10.000 komada igre u manje od tjedan dana. Speed Limit igrača vodi u uzbudljivu dinamičnu pustolovinu s retro štihom, izgledom podsjeća na igre iz 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća za što je zaslužna pixel art tehnika.

Na platforme PlayStation, PC, Nintendo Switch i Xbox plasirao ju je japanski izdavač Chorus Worldwide Games.

Iza startupa Gamechuck stoje Aleksandar Gavrilović i Igor Kolar koji su od kolega s FER-a postali poslovni partneri. U svom su gaming studiju dosad izdali nekoliko komercijalnih igara i nekoliko besplatnih po narudžbi za edukativne ili promotivne svrhe. Najpoznatije su njihovi interaktivni stripovi All You Can Eat i vApe Escape te najnovija igra Speed Limit.

Usto, rade na igri Trip the Ark Fantastic, koja ujedno predstavlja prvu hrvatsku igru koja je dobila sredstva EU programa Creative Europe za potporu razvoja kreativnih igara. Gavrilović i Kolar u ZICER-u su pokrenuli tvrtku, ušli u Inkubaciju i od dvojice došli do 15 zaposlenih na puno radno vrijeme.

15

zaposlenih ima danas ZICER-ov startup Gamechuck

“Posao smo pokretali iz nule. ZICER-ovi savjeti, informacije, znanje, upute u tim danima su nam jako pomogli. Osim ureda, pokazao se i kao odličan hub za pronalazak poslovnih partnera i suradnika.

Svaki naš dosadašnji uspjeh vodio je do idućeg – izbacivanje prve igre u 2017. činilo se kao jako važan korak, zatim otvaranje obrta 2018. i stabilizacija poslovanja, pa privatna investicija u ranoj 2019., Creative Europe potpora pred kraj 2019., pronalazak digitalnog izdavača za Speed Limit u ranoj 2020., pronalazak drugog izdavača za Speed Limit za fizičke kopije pred kraj 2020., izlazak Speed Limita na sve konzole početkom 2021.

Sada kreće pravi posao dodavanja updatesa, ekspanzija, DLC-ova i slično. Igra koja ima (trenutno) 95% pozitivnih ocjena i metacritic/opencritic ocjena koje se kreću od 75 do čak 100% zaslužuje da se njome bavimo još neko vrijeme te da ne razočaramo fanove.

Budući uspjesi će vjerojatno biti pronalazak izdavača za našu drugu igru, Trip the Ark Fantastic, te izlazak našeg igraćeg hardvera na tržište Gamechuck Arcades”, najavio je Gavrilović.

Komentirajte prvi

New Report

Close