Naš mladi genijalac Albert Gajšak ima novi proizvod, riječ je o ‘uradi sam’ projektu

Autor: Lucija Špiljak , 09. studeni 2021. u 10:52
Foto: Pixsell

Riječ je o “uradi sam” projektu STEM box u sklopu kojeg pretplatnici doma dobivaju proizvode poput glasovnog asistenta, …

Tvrtka CircuitMess mladog inovatora Alberta Gajšaka svaka tri mjeseca iz svoje STEM kuhinje “izbaci” novi proizvod.

Riječ je o “uradi sam” projektu STEM box u sklopu kojeg pretplatnici doma dobivaju proizvode poput glasovnog asistenta, igraće konzole DJ miksete, pametnog-robot-automobila, emoji komunikacijskog uređaja i pametnog sata, a koji stižu s uputstvima, primjerima koda i video tutorijalima.

Najnoviji proizvod STEM paketa je Synthia, edukativni komplet glazbenih instrumenata koji će lansirati u srpnju iduće godine. Ovaj “uradi sam” digitalni komplet kombinira bubanj, uzorak zvuka, sekvencu i klavijature.

“Uz Synthiu ćete naučiti kako se mikroračunala i druge elektroničke komponente koriste za proizvodnju zvuka. Moći ćete stvarati jedinstvenu glazbu svirajući s unaprijed učitanim uzorcima zvukova ili snimiti svoje uzorke s ugrađenim mikrofonom”, pojasnio je Albert Gajšak.

Za STEM box su na Kickstarteru prikupili 406.000 dolara, zaradivši titulu najuspješnije hrvatske crowdfunding kampanje na globalnoj razini. Četiri godine od osnutka CircuitMess ima 23 zaposlena, milijun eura prihoda i suradnju s globalnim divovima – Amazonom i Warner Brosom.

Upravo je potonji njihov partner uz čiju će licencu izraditi i globalno plasirati svoj najnoviji STEM proizvod CircuitMess Batmobile.

Za projekt Batmobilea lansirali su svoju četvrtu kampanju na Kickstarteru koja traje još 24 dana, a koja je odavno premašila minimalni cilj od 15.000 dolara – u trenutku pisanja ovog teksta prikupili su više od 300.000 dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close