Futurologinja Erica Orange dolazi u Zagreb

Autor: Mladen Miletić , 23. ožujak 2023. u 10:14
Ericu Orange magazin Forbes uvrstio je među najpoznatije svjetske futurologe/PD

Erica Orange za kompanije s Forbesove 500 liste svakodnevno procjenjuje nadolazeće tehnološke, ekonomske, ekološke trendove…

Kako će zarađivati koja danas upisuje srednju školu? Kakva će biti budućnost obrazovanja, ali i tržišta rada? To je samo jedna od tema i gorućih pitanja na koje će odgovore dati futurologinja Erica Orange na poslovnoj konferenciji Future Tense u Zagrebu, 10. i 11. svibnja.

“Prema nekim istraživanjima, većina učenika ne zna prepoznati lažne vijesti na internetu. Takvo je stanje kritično. Ne učimo ih medijskoj pismenosti, ne govorimo u školama o pitanjima etike i pravednosti u pristranim algoritmima umjetne inteligencije kojima su okruženi svaki dan.

Učimo ih samo kako da budu dobri na testovima, a sve te stvari samo će zaboraviti”, kaže Erica Orange koju je Forbes proglasio jednom od najutjecajnijih svjetskih futurologinja, a za kompanije s Forbesove 500 liste svakodnevno procjenjuje nadolazeće tehnološke, ekonomske, ekološke trendove…

O neprilagođavanja obrazovanja tržištu rada potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj Tomislav Radoš kaže:

“Jedan od najvažnijih aspekata digitalne transformacije je promjena organizacijske kulture koja od tvrtki zahtijeva da konstantno preispituju status quo, ali i prihvaćaju neuspjeh kao sastavni dio uspjeha.

Taj pristup traži i novu obrazovnu paradigmu u kojoj je sposobnost i umijeće kritičkog i analitičkog razmišljanja važnija od pukog usvajanja znanja. Razvoj tehnologije i pojava novih zanimanja vjerojatno će nametnuti nove i prilično fluidne obrazovne koncepte.”

Komentirajte prvi

New Report

Close