Freelancerima oglasnik za pronalazak poslova

Autor: Lucija Špiljak , 06. travanj 2021. u 22:00
Stranica freelance.com.hr za lakše povezivanje slobodnjaka s tržištem rada/Pixabay

Prilikom postavljanja oglasa mogu se navesti uvjeti rada, odnosno lokacija (od kuće ili u uredu) te drugi detalji.

Freelanceri unazad par godina predstavljaju budućnost tržišta rada, a u ovo je vrijeme online tržište ponudilo mnoštvo freelance poslova, što je sve više prepoznato i u Hrvatskoj.

Naime, inicijativa nekoliko neprofitnih organizacija lansirala je krajem ožujka novi besplatni online oglasnik – stranicu Freelance.com.hr kojom žele freelancere, slobodnjake, povezati s tržištem, a time im i olakšati proces ostvarivanja budućih poslovnih suradnji.

Premda do zaključenja članka nismo dobili odgovor o kojim je organizacijama riječ, iz marketinške agencije Narona Media, koja potpisuje priopćenje, istaknuli su kako je stranica nastala volonterski, kao neprofitni projekt, i to zbog teške ekonomske krize uzrokovane pandemijom koronavirusa kada je rad od kuće postao “novo normalno”.

Servis predstavlja potpuno besplatnu tražilicu za koju nije potrebna ni registracija.

“Web je u svom principu poprilično jednostavan, a razlog tomu jest dovođenje cjelokupne populacije radno aktivnog stanovništva, pa i one starije.

Na stranici svatko može bez registracije postaviti oglas za posao, bio ‘freelance’ posao u jednokratnom ili dugoročnom obliku. Kako proces ne zahtijeva registraciju, cilj je maksimizirati uštedu vremena korisnicima.

Prilikom postavljanja oglasa mogu se navesti uvjeti rada, odnosno lokacija (od kuće ili u uredu) te drugi detalji.

Portal je namijenjen i teško zapošljivim skupinama kao što su mladi, a omogućava i studentima da osluškuju tržište te da eventualno nadograde svoj životopis”, poručili su iz Narona Media.

Komentirajte prvi

New Report

Close