FOTO: Postavljena prva solarna klupa u Zagrebu

Autor: Poslovni.hr , 22. lipanj 2016. u 08:53
Foto: Dalibor Urukalović / Pixsell

Program svečanoga postavljanja prve solarne klupe ispred zgrade Rektorata započeo je kratkim obraćanjem inovatora solarne klupe Ivana Mrvoša, koji je predstavio njezine tehničke mogućnosti i naznačio daljnje planove za razvoj ovoga inovativnoga projekta.

Danas je na svečanosti održanoj u 15 sati ispred zgrade Rektorata Sveučilišta u Zagrebu svečano postavljena prva solarna klupa u Gradu Zagrebu.

Riječ je o daru Ženskoga Lions kluba „Zrinjevac“ studentima Sveučilišta u Zagrebu kojem je cilj potaknuti veće korištenje zelenih i održivih tehnologija.

Solarna klupa inovativna je ideja i projekt mladoga studenta Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu Ivana Mrvoša. 

Osim odmora, solarna klupa omogućava istodobno punjenje četiri mobitela ili tableta, ima hotspot za internet, senzore za kvalitetu zraka, a noću služi 
i kao javna rasvjeta. Solarna klupa može raditi i deset dana bez sunca, a otporna je i na udarce.

Program svečanoga postavljanja prve solarne klupe ispred zgrade Rektorata započeo je kratkim obraćanjem inovatora solarne klupe Ivana Mrvoša, koji je predstavio njezine tehničke mogućnosti i naznačio daljnje planove za razvoj ovoga inovativnoga projekta. 

Na svečanosti su uslijedili pozdravni govori predsjednice Ženskoga Lions kluba „Zrinjevac“ Vesne Boinović-Grubić, Past District Guvernera Lionsa Hrvatska
Ivice Jakića i rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa. Svečanost je završila zajedničkim fotografiranjem.

Komentirajte prvi

New Report

Close