FOTO: Omiš dobio svoju prvu pametnu klupu

Autor: Poslovni.hr , 14. srpanj 2016. u 14:32
Foto: Press

Omiš se odlučio za našu pametnu klupu EASYBENCH koja je na oko jednostavnog izgleda a vrlo praktična.

Polagano dolazi do buđenja ekološke svijesti u gradovima o iskorištavanju obnovljivih izvora energije i u našoj lijepoj Hrvatskoj. Gradovi možda još ne u tolikoj mjeri, ali polagano i sigurno se počinju uključivati u program zaštite i očuvanje okoliša jer i sama Europska Unija potiče svojim poticajima na poboljšanje energetske učinkovitosti, smanjenju CO2 plinova i ulaganje u proizvode koji koriste obnovljive izvore energije.

Tako je i Omiš, mali srednjedalmatinski grad na ušću rijeke Cetine odlučio iskoristiti svoje bogatstvo suncem, jednim od obnovljivih izvora energije , prepoznao kvalitetu i funkcionalnost naših proizvoda u Energomobilu i postavio svoju prvu pametnu klupu. Udruga Omis-Live, čiji je cilj grad Omiš podići na veliki tehnološki i ekološki nivo te ga pretvoriti u Europski Green City, nastoji svoj cilj i ostvariti pa tako su se odlučili i postaviti prvu pametnu klupu u svom Omišu.

Kroz povijest Omiš je bio ozlogašeno gusarsko gnijezdo, a omiški gusari među najopasnijim na cijelom Mediteranu. Dokazi burne i ponosne povijesti Omiša su vidljivi na svakom koraku Omiške Rivijere.

Omiš osim svojih prirodnih ljepota i povjesnih znamenitosti kao što je to utvrda Mirabela koja je trajni podsjetnik na gusarsku prošlost, svjestan svojeg geografskog položaja i kao središte turističke rivijere također postaje svjestan bogastvom sunčeve energije kao izvor energije, ne samo za turiste i lokalno stanovništo koji uživaju sunčajući se već kako bi se sunčeva energija iskoristila i na druge kvalitetne načine.

Omiš se odlučio za našu pametnu klupu EASYBENCH koja je na oko jednostavnog izgleda a vrlo praktična. Moderni dizajn same klupe se idealno uklapa uz plažu gdje je postavljena što je savršeno za mlade populacije našeg digitalnog doba. Antracit boje, s fundermax oblogom za sjedenje, klupa s gornje strane ima integriran fotonaponski panel jačine 20 W, te elektroopremu unutar same klupe kako se ne bi mogla oštetiti a koja se sastoji od jednog MPPT regulatora 10A, jednog GEL akumulatora 65Ah i ima čak četiri USB utičnice za punjenje mobitela ili računala. Praktičnost klupe je u tome što prilikom cjelodnevnog odmaranja na plaži jednostavno se premjestite na klupu i punite mobitel. A ima i opciju Wifi hotspot.

S obzirom da je smještena uz samu plažu, zbog visokokvalitenog materijala- pocinčanog čelika, niti UV zračenje niti sol je ne mogu oštetiti a i zbog pocinčane čelićne konstrukcije daje sigurnost od neoštećivanja,te je napravljena kao ANTIVANDAL proizvod. Klupa može raditi i do 5 dana bez sunca pa tako Omiš i u zimskim mjesecima i dalje može koristiti svoju pametnu klupu kada će biti ograničeni sa nešto malo manje sunca nego u ostalih mjeseci u godini.

Noću posebnost klupi daje LED rasvjeta, i to dvije led lampe smještene ispod same klupe koje se isto tako napajaju akumuliranom sunčevom energijom te klupa nesmetano radi.

Omiš također planira uskoro postaviti i našu solarnu autobusnu stanicu te solarno stablo. Jako smo zadovoljni da je i Omiš jedan od gradova koji je prepoznao kvalitetu naših proizvoda i viziju Energomobila : obnovljive izvore energije približiti svakom pojedincu te poboljšati i olakšati život našim građanima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close