FOTO: Novi ured Porsche Digital Croatia predstavlja sve što jednoj IT kompaniji treba

Autor: Lucija Špiljak , 24. veljača 2021. u 13:26
markomihaljevic.com

Spoj istraživačke razigranosti Infinuma i tradicije Porschea.

Zagrebačka developerska agencija Infinum lani je u rujnu s podružnicom njemačkog proizvođača sportskih automobila Porschea, Porsche Digital, u Zagrebu pokrenula razvojni centar Porsche Digital Croatia za dizajn i razvoj softvera, umjetnu inteligenciju i strojno učenje. Gotovo pola godine kasnije predstavili su novouređeni radni prostor na 9. katu VMD-ova nebodera u Strojarskoj ulici u Zagrebu, koji se prostire na 350 četvornih metara.

Za organizaciju i dizajn kroz, kako navode, spoj istraživačke razigranosti Infinuma i tradicije Porschea, zaslužna je Vlatka Leskovar Zidar, kreativna direktorica i vlasnica Leskovar studija. Ideja je, kaže Leskovar Zidar, proizašla iz koncepta „digitalne uredske oaze“ koji se temelji na jednostavnosti i estetici, povezujući zelenilo biljaka, neutralne zemljane tonove i materijale s prepoznatljivim, ali suptilnim Porsche Digital identitetom. “Glavna misao vodilja bila je stvoriti otvoren i prozračan prostor koji potiče kreativnost i komunikaciju, a istovremeno pruža zaposlenicima ugodniji rad i privatnost. Dosta elemenata dizajnirano je po mjeri, npr. velike žardinjere s klupom koje dominiraju u otvorenom prostoru, a primarna im je svrha suptilno i nenametljivo odvajanje radnih zona. Za biljke je bio zadužen hrvatski studio Botanike, a osim što dominiraju prostorom, istraživanja pokazuju i da potiču produktivnost, dok je namještaj po mjeri izradila domaća tvrtka InterrUPT”, navodi Leskovar Zidar.

Moderne telefonske govornice i jedinstveni lounge room

Kao i ostale IT kompanije, Porsche Digital Croatia također odlikuje agilni način rada, suradnja između timova, ali i samostalnog svakog tima, stoga je radni prostor kombinacija open spacea s manjim prostorima za sastanke, telefoniranje i brainstorming, što potiče produktivnosti zaposlenika. Zaposlenicima se sviđaju moderno opremljene telefonske govornice, a oduševio ih je lounge room nazvan 911 sa stolićem izrađenim od Porscheovog V8 motora. “S planiranjem ureda počeli smo još prije pandemije, dok je stvaranje zajedničke kompanije Infinuma i Porsche Digitala još bilo u samom početku. Razmišljali smo kako pronaći najbolju ravnotežu između sigurnosti i udobnosti te smatramo da novi ured pruža upravo takvu atmosferu jer je prostran i većinom otvoren. Na taj način ljudi su zajedno u istom prostoru, ali mogu održavati sigurnu udaljenost”, kažu u Porsche Digital Croatia.

Kompanija zapošljava 20-ak stručnjaka, a do kraja godine plan je zaposliti još 30 djelatnika. Premda dio njih radi od kuće, u Porsche Digital Croatia osigurali su radni prostor u koji njihovi zaposlenici mogu uvijek doći kako bi se okupili i razmjenjivali ideje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Čini se da kasne za trendovima. Rad u uredu je definitivno out, pa čak i kod nas. Neke od najpoznatijih svjetskih tech kompanija poput Twittera i Spotifyja prelaze na trajni remote rad, a i mnoge druge se pripremaju. Čak i domaće IT tvrtke prelaze na remote a uredi zasad zjape prazni

New Report

Close