FIYU: Revolucionarna platforma za brzi razvoj aplikacija mijenja tržišnu igru

Autor: PD VL native tim , 26. studeni 2023. u 22:00
Foto: Serengeti

FIYU je katalizator za transformaciju minimalno vitalnog proizvoda u sofisticirano softversko rješenje.

U suvremenom poslovnom okruženju, malo što je važno za uspjeh kao što su brza i kvalitetna digitalizacija te spremnost na inovacije. U tom svjetlu, kao transformativna sila nametnulo se rješenje za brzi razvoj FIYU.

FIYU je proizvod tvrtke Serengeti koji omogućuje brzo stvaranje robusnog softvera, odnosno skraćuje vrijeme razvoja, što ga čini neprocjenjivim alatom za brži razvoj.

Korištenjem unaprijed izgrađenih modula i infrastrukture spremne u nekoliko klikova, FIYU omogućuje programerima da brzo izrade visokokvalitetne aplikacije. Podjednako je namijenjena startupovima, poduzećima i tvrtkama koje se bave razvojem softvera.

Ivičević

Vodili smo se idejom da ponavljajuće elemente trebamo optimizirati što je više moguće.

Kada je riječ o startupovima, koji imaju za cilj brzi razvoj pokaznog koncepta (PoC) i minimalno vitalnog proizvoda (MVP), FIYU je vrijedan alat jer ubrzava njihovo vrijeme izlaska na tržište.

Velika poduzeća pak imaju koristi od sposobnosti FIYU platforme da modernizira i konsolidira različita softverska rješenja, uključujući zastarjela softverska rješenja, u jedinstvenu, suvremenu platformu. Jednako tako, FIYU mogu koristiti i tvrtke koje se bave razvojem softvera, bilo vlastitog ili za klijenta.

“Kada smo krenuli u razvoj alata za brzi razvoj aplikacija, vodili smo se idejom da ponavljajuće elemente, a koje svaki softver mora imati, trebamo optimizirati što je više moguće. S tim smo htjeli dati prostor da specifična i kompleksnija znanja programiranja dođu do izražaja, a sve s ciljem da se u kratkom roku može razviti kvalitetno softversko rješenje.”, rekao je Saša Ivičević, Direktor razvoja – interni razvoj i voditelj razvoja FIYU platforme, te dodao:  “Koliko točno će se razvoj određenog softvera ubrzati, odnosno skratiti, to ovisi o dosta varijabli. Od projekata koje smo radili, ističe se onaj u kojem smo u samo nekoliko mjeseci isporučili funkcionalnu poslovnu aplikaciju koja bi se tradicionalnim metodama razvijala oko godinu dana.”

Saša Ivičević, direktor razvoja – interni razvoj i voditelj razvoja FIYU platforme

Neke od glavnih prednosti FIYU platforme su:

Ušteda vremena i troškova te veća konkurentnost

FIYU platforma značajno smanjuje vrijeme potrebno za razvoj aplikacije, omogućujući brže lansiranje proizvoda. Dok tradicionalni razvoj softvera može trajati mjesecima, FIYU platforma može skratiti vrijeme razvoja na samo nekoliko tjedana i time ubrzati isporuku kvalitetnog i funkcionalnog softverskog rješenja. To znači povećanje brzine razvoja do impresivnih 80%, što tvrtkama daje značajnu konkurentsku prednost.

Prevladavanje izazova razvoja MVP-a

Startupovi se često susreću s izazovima kada prelaze s MVP-a na zreli proizvod da moraju razviti potpuno novi proizvod, odnosno ponovno razvijati aplikaciju kako bi ona ispunila očekivanja investitora. FIYU, kao alat za brži razvoj, uklanja ovu prepreku osiguravajući sve potrebne preduvjete za razvoj zrelog proizvoda od samog početka. To je omogućeno dobro osmišljenom infrastrukturom platforme i početnim modulima, koji su ključni za svaki softver. Drugim riječima, razvoj se samo nastavlja dalje.

Kompletan razvojni ekosustav

FIYU platforma kao rješenje nudi potrebnu infrastrukturu, kontinuirani razvoj, unaprijed izgrađene osnovne module i alate za razvoj korisničkog sučelja, pozadinskog sustava softvera, baze podataka i mobilni razvoj. Odnosno, sve potrebno za razvoj kvalitetne poslovne aplikacije.

Brzi izlazak na tržište

Kada je riječ o startupovima, koji imaju za cilj brzi razvoj pokaznog koncepta (PoC) i minimalno vitalnog proizvoda (MVP), FIYU je vrijedan alat jer ubrzava njihovo vrijeme izlaska na tržište.

Sloboda izbora i bez vezanosti za dobavljača

Jedna od ključnih prednosti FIYU platforme leži u ponudi slobode i fleksibilnosti tvrtkama. Mogu birati hoće li softver razvijati njihovi vlastiti programeri ili će surađivati s partnerskom tvrtkom. Ova se fleksibilnost proteže i na izbor tehnologije, omogućujući slobodu prebacivanja na drugu tehnologiju, posebice na tehnologije koje koriste arhitekturu distribuiranih sustava, tzv. rest-based tehnologije.

Osiguravanje fleksibilnosti i dugovječnosti

FIYU platforma je dizajnirana za izazove modernog poslovanja, prilagođavajući se potrebama rastućih poduzeća. Oslanja se na moderne i široko prihvaćene tehnologije te tako osigurava dugovječnost softverskih proizvoda. Strah od zastarjelosti platforme ili nedostatka podrške za tehnologije postaje stvar prošlosti. Uz FIYU platformu tvrtke mogu s pouzdanjem ulagati u trajnost svojih proizvoda.

Osnaživanje znanja i razmjene znanja programera

Programeri često izražavaju skepticizam prema alatima za brzi razvoj aplikacija zbog zabrinutosti oko ograničenog pristupa kodu. Međutim, FIYU je platforma koja daje prostor za kodiranje i tako kontrolu nad vlastitim kodom. To znači da programeri zadržavaju potpunu kontrolu nad vlastitim kodom, što im omogućuje da iskoriste svoje specifično programersko znanje, ključno za brz i visokokvalitetan razvoj MVP-ova koji privlače pozornost investitora.

Platforma je razvijena tako da njeguje princip rada u kojem se prvo radi dokumentacija.  Tako potiče razmjenu znanja i vještina među programerima i timovima koji surađuju, potičući razvojno okruženje temeljeno na suradnji. Svojim pristupom razvoju, opsežnim prednostima i sveobuhvatnim ekosustavom, FIYU redefinira način na koji se softver stvara, postavljajući nove standarde za brzinu, učinkovitost i inovacije u procesu razvoja.

FIYU je više od alata za brzi razvoj, partner je u inovacijama, katalizator poslovnih transformacija i ključna komponenta za tvrtke koje žele biti u korak s brzim tempom suvremenog poslovnog svijeta. Svi koji žele biti konkurentniji mogu zatražiti prezentiranje demo verzije putem forme na FIYU web stranici.

* Sadržaj omogućio Serengeti

Komentirajte prvi

New Report

Close