Hrvatski Revuto planira ‘napasti’ Paypal, objasnili su i na koji način

Autor: Bernard Ivezić , 06. ožujak 2020. u 15:00
U 2019. tržište online pretplata, kao i korištenja aplikacija, tvrdi Belar, težilo je 120 milijardi dolara/D. PUKLAVEC/PIXSELL

Među osnivačima Vedran Vukoman iz Vycooma, Petar Vidaković iz VMwarea Igor Kvrgić iz Nortala, Krunoslav Gašpert iz Pullus Consultinga i Miriam Belar.

Novi hrvatski fintech startup Revuto, koji planira napasti Paypal kombinacijom kripto novčanika, vlastite debitne kartice i upravljanja online pretplatama, počeo je primati prve korisnike.

Startup je trenutačno u beta fazi rada, odnosno njegova će aplikacija postati dostupna za korisnika u drugoj polovici ove godine. Riječ je o prvom hrvatskom mobilnom novčaniku koji je najavio da će izdavati vlastitu debitnu karticu ‘Revuto debit card’ koja će se moći koristiti na bankomatima.

Miriam Belar, direktorica i suosnivačica Revuta kaže da razvijaju “subscription manager” aplikaciju na tržištu koja će moći odobriti, blokirati ili odgoditi plaćanje pretplate za bilo koji servis u trenutku kada ta pretplata stigne na naplatu. Znači, neovisno radi li se o Netflixu, Deezeru, Spotifyju, Adobeu ili pak o cloudu od Microsofta, Googlea ili Applea.

Upravo u tome vidi najveću razliku u odnosu na Paypal, koji se u Hrvatskoj intenzivno koristi, među inim, baš za tu namjenu. “U doba kada sve više servisa prelazi na model pretplata, u naglom porastu je i broj korisnika kojima takvi servisi u raznim ‘free trial’ i ‘subscription’ opcijama uzimaju novac bez njihove kontrole, pa bi Revuto servis trebao predstavljati i spas za njihove troškove”, kaže Belar.

U 2019. tržište online pretplata, kao i korištenja aplikacija, dodaje Belar, težilo je 120 milijardi dolara. Revuto u taj segment želi ući kroz korištenje umjetne inteligencije koja bi trebala omogućiti maksimalnu odgodu plaćanja bez suspenzije usluge, zatim, jednostavno dodavanje i razvrstavanje pretplata po kategorijama, kreiranje mjesečnih i godišnjih pragova potrošnje pojedinačno i po kategorijama pretplate.

Nadalje, trebala bi omogućiti i dijeljenje troška jedne ili nekoliko odabranih pretplata s drugim korisnicima Revuto aplikacije, poklanjanje pretplata prijateljima i druge slične mogućnosti. Prema podacima LinkedIna, u ovaj su startup, među inima, uključeni stariji prodajni predstavnik VMwarea Petar Vidaković, stariji konzultant za poslovnu inteligenciju u Nortalu Igor Kvrgić i osnivač Pullus Consultinga Krunoslav Gašpert.

Komentirajte prvi

New Report

Close