FER-ovci osmislili edukativnu aplikaciju STEMIT za najmlađe

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2019. u 15:51
Foto: Press

U sklopu Change Code hackathona tvrtke KING ICT, tim studenata osmislio je aplikaciju koja STEM približava najmlađima.

U prostorima KING ICT održalo se 2. izdanje Change Code Hackathona. Ovogodišnji Change Code nastao je u suradnji s Biotekom, udrugom za promicanje biologije i srodnih znanosti. Pred 28 finalista postavljen je izazov kako putem novih tehnologija i alata, Biotekin STEM sadržaj učiniti zabavnijim i popularnijim.

Natjecatelje su pratili i ocjenjivali prof. dr. sc.Vedran Mornar, COO Prototyp Andrej Mlinarević, predsjednik udruge HUJAK Branko Mihaljević predsjednik Uprave KING ICT-a Plamenko Barišić i CEO Bioteke Kristina Duvnjak. Peteročlani žiri ocjenjivao je idejno rješenje, ali i pitchanje tj. prezentiranje rješenja.

Treće mjesto i 5.000 kuna osvojili su Anton Filipović, Patrik Fumić, Luka Lazanja i Josip Kasaš iz tima D++, a STEM sadržaj su pokušali približiti putem gamifikacije. Drugo mjesto i 10.000 kuna osvojio je tim KKF. Marin Krešo, Matteo Miloš, Frano Ćaleta i Ivan Rezić kombiniranjem strojnog učenja, web i Android aplikacije osmislili su jedinstveno sučelje koje predlaže sadržaj korisniku temeljen njegovih navika.

Da se trud i upornost isplati dokazao je povratnički tim Više manje samo Kanye. Zvonimir Matić, Karlo Butorac, Luka Kiseljak i Fran Grgić osmislili su STEMIT aplikaciju koja je impresionirala žiri i osigurala glavnu nagradu od 20.000 kuna. STEMIT prikuplja stručne i polustručne radove ili članke dostupne na internetu te korisniku predlaže STEM sadržaj koji sami korisnik nužno ne bi pretraživao. Korisnici aplikacije znanje mogu provjeriti kroz kvizove i druge zabavne sadržaje u skladu s vremenom koji odrede da mogu iskoristiti za zabavni sadržaj. Kreativni tim je predstavio cjelovito rješenje, web i aplikaciju za pametne telefone i k tome oduševili prisutne svojom prezentacijom.

Također, u sklopu natjecanja, u prostorima KING ICT-a za one najmlađe organizirana je edukativno-zabavna radionica o šećeru. Dok su veliki programirali, mali znanstvenici testirali su količine šećera u namirnicama, saznali razliku između dobrog i lošeg šečera i zašto je bolja jagoda od čokolade.

KING ICT je jedan od vodećih regionalnih sistem integratora i predvodnik u razvoju i implementaciji inovativnih poslovnih rješenja. Kroz individualni pristup prema korisnicima tvrtka razvija rješenja koja pridonose kvaliteti poslovanja i odgovaraju potrebama korisnika. Uz razvoj enterprise aplikacija, tvrtka pruža usluge savjetovanja o provođenju digitalne transformacije kroz implementaciju ključnih tehnoloških rješenja. KING ICT trenutno ima preko 500 zaposlenih, a pod tvrtkom posluju i specijalizirane tvtke Aktivis (za upravljanje dokumentima) i Smart Energy (za razvoj i implementaciju rješenja u području energetske učinkovitosti). Više informacija o poslovanju pronađite na službenim stranicama.  

Bioteka je udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti. Bavimo se informiranjem i educiranjem te stručnim doprinosom zaštiti okoliša i prirode na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Kroz svoje projekte želimo osvijestiti građane da budu društveno odgovorniji, da kritički sagledavaju društvene i okolišne probleme te da na njih adekvatno reagiraju. Provodimo obrazovne aktivnosti kako bismo podigli razinu znanstvene, ekološke i tehnološke pismenosti djece i mladih, povećali interes za studiranjem STEM fakulteta te doprinijeli povećanju kvalitete izvaninstitucionalnog obrazovanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close