Evo kakvi nas telefoni očekuju u budućnosti

Autor: Poslovni.hr , 18. siječanj 2019. u 11:27
Foto: Getty Images

Problem ekrana na pametnim telefonima je što su ograničeni veličinom samog uređaja.

Iako se trenutačno čini da tržište pametnih telefona stagnira te da dugo vremena nismo vidjeli neke prave novitete koji će promijeniti način na koji koristimo ove uređaje, stariji podpredsjednik Samsunga Hark-sang Kimtvrdi kako uskoro možemo očekivati sljedeći val velikih tehnoloških inovacija zahvaljujući kojima će pametni telefoni zauzeti još važniju ulogu u našim životima. 

Kako piše Zimo, na krilima tehnologija poput 5G mreža, umjetne inteligencije i proširene stvarnosti, mogućnosti telefona bit će još veće i još bolje, no da bi uživali u svim tim novitetima koje će nam omogućiti napredne tehnologije potrebna je još jedna stvar – još veći ekrani, tvrdi Kim.

Problem ekrana na pametnim telefonima je što su ograničeni veličinom samog uređaja – iako su zahvaljujući notchu, kliznom mehanizmu ili posljednjem trendu rupa u zaslonu, proizvođači uspjeli razvući ekran na gotovo cijelu prednju površinu telefona, to mnogima ipak nije dovoljno.

Samsungovi inženjeri, napisao je Kim na korporativnim stranicama, nisu se htjeli pomiriti sa statusom quo, već su odlučili pronaći način s kojim bi riješili ovaj problem ograničenja veličine ekrana – istraživanje i razvoj trajali su jako dugo te je bilo potrebno razviti nove materijale i prebroditi brojne tehničke izazove, uključujući i potpunu rekonfiguraciju telefona, no ekipa iz Samsunga uspjela je napraviti fleksibilni ekran kojeg su prikazali prošle godine.

Uskoro očekujemo i službeno predstavljanje prvog smartphonea sa savitljivim ekranom te bi trebali saznati sve njegove opcije – možda već za mjesec dana, u sklopu predstavljanja Galaxyja S10.

To će biti tek početak inovacija na tržištu jer Kim vjeruje da tijekom sljedećih godina možemo očekivati ekrane koji će se moći zarolati poput postera, rastezati te više puta savijati. "Inovacije na tržištu pametnih telefona tek su na rubu sljedeće velike transformacije. Dolazak Infinity Flex Displaya samo je početak ", komentirao je ono što nas čeka u budućnosti na ovom tržištu stariji potpredsjednik Samsunga.

Komentirajte prvi

New Report

Close