Europski regulator: Koronavirus neće ugasiti internet u Hrvatskoj

Autor: Bernard Ivezić , 01. travanj 2020. u 22:00
Promet preko fiksnih i mobilnih mreža znatno je povećan, no zastoja nema/DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL

Bilo je lokalnih i kratkotrajnih problema s pristupom internetu, no u Berecu su se uključili u njihovo rješavanje.

Koronavirus neće ugasiti internet u Hrvatskoj i ostatku EU unatoč najavama katastrofičara, objavio je Berec. Europski regulator telekomunikacija, nakon što je proveo prvi nadzor koji mu je naložila Europska komisija (EK), tvrdi da građani i tvrtke mogu biti mirni po pitanju raspoloživosti i kapaciteta internetske infrastrukture u svim članicama.

Mogu mirno raditi od doma i ne strahovati za pad interneta ili slične probleme. EK, potaknuta najavama katastrofičara i u cilju sprečavanja širenja fakenewsa, zatražila je od Bereca da od 24. ožujka svaka dva tjedna s nacionalnim regulatorima počne mjeriti raspoloživost internetskih kapaciteta.

“Podaci koje smo skupili ukazuju da je ukupan internetski promet preko fiksnih i mobilnih mreža značajno povećan od početka koronakrize, ali da nije došlo do većih zastoja”, kažu u Berecu. Dodaju da se telekomi diljem EU uspješno nose s porastom internetskog prometa.

Bilo je lokalnih i kratkotrajnih problema s pristupom internetu, no u Berecu su se uključili u njihovo rješavanje.

Navode i da su u nekim državama operateri uveli posebne pogodnosti za potrošače na mobilnim mrežama u ograničenom trajanju. To se dogodilo u Hrvatskoj s besplatnim mobilnim gigabajtima, kao i poklonima na fiksnoj mreži.

Komentirajte prvi

New Report

Close