Dvorjančanský brzim internetom povećao prihod Vipneta za 8,6 posto

Autor: Bernard Ivezić , 31. siječanj 2017. u 22:01
Čelnik Vipneta Jirí Dvorjančanský i predsjednik Telekoma Austrija Alejandro Plater/Ž. Lukunić/PIXSELL

Vipnet danas ima najveću optičku mrežu u Hrvatskoj koja pokriva 430 tisuća kućanstava i 85 posto svih poslovnih subjekata.

Jiří Dvorjančanský uspio je u drugoj godini mandata na čelu Vipneta crno pače Telekoma Austrije pretvoriti u predvodnika jata. Vipnet je 2016. godinu prema podacima TA grupe zaključio s rastom prihoda od 8,6 posto na 398,3 milijuna eura.

To je najveći rast prihoda nekog operatera unutar TA grupe, ali još važnije, to je prvi rast koji je Vipnet zabilježio od 2008. godine. Uspjeh je tim veći što Dvorjančanský za njegovo postizanje nije mogao iskoristiti jednokratni pozitivan efekt dvije veće akvizicije. Kupnja Amisa pripisala mu se već u 2015., a kupnja Metroneta počet će se konsolidirati u rezultatima Vipneta tek od prvog tromjesečja 2017. Rast je prvenstveno rezultat velikog naglaska na jačanju ponude i korisničke baze u fiksnim telekomunikacijama. Vipnet danas ima najveću fiksnu optičku mrežu u Hrvatskoj. Usto je prema podacima TA u četvrtom tromjesečju lani privukao rekordnih 67,1 tisuću novih korisnika i sada ih ima 284,9 tisuća. 

 

25 posto

porasli prihodi Vipneta u segmentu fiksnih telekom usluga

"Vipnet doprinosi razvoju digitalnog društva u Hrvatskoj s 430.000 tisuća kućanstava koje smo dosegli optičkom mrežom za superbrzi internet koja čini Hrvatsku spremnom za gigabitno društvo. Kao telekom operater koji investira 90 centi od svakog eura kojeg zaradi, sretan sam što se te investicije vraćaju i kroz povjerenje korisnika kao i kroz dobre financijske rezultate. Vrlo sam zadovoljan s uspješnom akvizicijom Metroneta. Njome ćemo unaprijediti domaće telekom tržište. Nažalost, još je prisutno previše regulatornih opterećenja. Nedavno povećanje veleprodajnih cijena i do 30 posto najbolji je primjer nepovoljnog regulatornog okruženja u kojem su svi alternativni operatori prisiljeni poslovati", rekao je Poslovnom Dvorjančanský. Vipnet je lani poboljšao i operativnu dobit za 12,3 posto na 88,3 milijuna eura kao i kapitalne investicije za 5,4 posto na 76,3 milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close