Dvojac King ICT i Combis najuspješniji na tenderima

Autor: Bernard Ivezić , 17. lipanj 2019. u 21:59
Foto: Davorin Višnjić / Pixsell

U svibnju ugovoreno 310 mil. kn.

U svibnju se u Hrvatskoj za IT tvrtke preko javnih natječaja nudilo poslova u vrijednosti 456,81 milijun kuna objavio je portal ICTbusiness.info u suradnji s tvrtkom Tenderi.hr. Prema njihovom istraživanju, tvrtke su na tenderima dobile poslove u vrijednosti 310,44 milijuna kuna. Dvije najuspješnije tvrtke po broju osvojenih tendera, kao i po njihovoj vrijednosti su ujedno dva najveća sistemska integratora u Hrvatskoj.

Najuspješniji je bio King ICT, tvrtka u sastavu M SAN grupacije i drugi najveći sistemski integrator. King ICT osvojio je deset tendera ukupne vrijednosti 59,25 milijuna kuna. Drugi po uspješnosti bio je Combis, tvrtka u sastavu grupe Hrvatski telekom i najveći sistemski integrator u Hrvatskoj.

Combis je u svibnju, prema podacima ICTbusiness.infa i Tenderi.hr, osvojio osam tendera ukupne vrijednosti 38,2 milijuna kuna. U istraživanju se navodi i da su Combis i King ICT sudjelovali i u zajednicama ponuditelja, čak i jednoj zajedno pa je ukupan broj osvojenih tendera i veći. Najviše tendera objavile su Fina (6 tendera), Plinacro (6) i Hrvatske autoceste (5). Geografski ih je najviše bilo u Zagrebu (44), a po vrijednosti najveće poslove dijelio je APIS IT od 242,89 milijuna kuna.     

Komentirajte prvi

New Report

Close