Dva poslovna modela za spektakl u Osijeku

Autor: Suzana Varošanec , 24. siječanj 2023. u 12:50
Ivan Škojo, glavni izvršni producent Wandercona te direktor ReRoota/PD

U Gradskom vrtu paralelno će se ‘vrtjeti’ e-sportski turnir, sajam gamerske opreme te smotra najutjecajnijih regionalnih i svjetskih igrača.

Osječki kompleks sportskih dvorana Gradski vrt, u periodu od 3. do 5. veljače bit će domaćin Wandercona – u produkcijskom smislu daleko najvećeg međuregionalnog okupljanja gamera, e-sportaša, gamerskih influencera, njihove publike i noviteta koje će industrija ponuditi u tom trenutku.

Goleme ambicije
Naime, Wandercon je impozantni gamerski show na kojemu se istovremeno događa e-sportski turnir, sajam gamerske opreme, smotra najutjecajnijih regionalnih i svjetskih igrača te se najavljuje spektakularna prezentacija igre Joe Wander and the Enigmatic Adventures, svjetskog noviteta koji upravo tih dana kreće u prodaju putem sustava Play Station, Xbox i Steam (za igrače na platformi PC-a).

326

četvornih metara ukupna površina LED ekrana na kojima će gledatelji pratiti događanja

Organizator prve gamerske konvencije u Osijeku je ReRoot Gaming, gamerska ekspozitura osječke marketinške agencije ReRoot, tako da je glavni ‘igrač’ za predstojeći gamerski spketakl u Osijeku poduzetnik Ivan Škojo, glavni izvršni producent Wandercona te direktor ReRoota. Ambicija Škoje je, kako navodi, Wandercon iz godine u godinu povećavati i “priskrbiti Osijeku titulu utjecajnog okruženja u budućnosti globalne industrije digitalnih igara i e-sporta”.

“Organizacija osječkog Wandercona 2023. temelji se na dva paralelno tekuća i posebno promišljena poslovna modela, za koje vjerujemo da će u narednim godinama naš gamerski supershow učiniti najreferentnijim festivalom esporta i gamerske industrije u regiji i šire.

Prvo, već na prvi Wandercon dolazi nam, sad je i ukupna brojka definitivna, više od 500 igrača, esportaša koji će pojedinačno i ekipno odmjeravati snage u nekoj od borbenih arena na turniru koji gledatelji mogu pratiti uživo, s tribina.

U stankama natjecanja posjetitelji mogu pratiti prezentacije i izložbe noviteta u širokom spektru ponude namijenjene igračima koji se u digitalne avanture uključuju iz svojih domova, pa sve do profesionalnih esportaša koji tijekom godine igraju na ozbiljnim turnirima”, kaže Škojo.

Također, Wandercon je po njemu i mjesto na kojemu se mladi ljudi i njihovi roditelji mogu informirati o budućim profesionalnim perspektivama gaming industrije, a to znači izravno se upoznati sa svim potencijalnim novim zanimanjima i radnim mjestima koja se otvaraju zahvaljujući tehnološkim inovacijama koje dolaze sa svakom novom igrom.

Škojo

Dolazi nam više od 500 igrača, esportaša koji će pojedinačno i ekipno odmjeravati snage u nekoj od borbenih arena na turniru, koje gledatelji mogu pratiti uživo, s tribina.

“S Wandercona ćemo u svijet lansirati novu igru Joe Wander and the Enigmatic Adventures (po kojoj je cijeli gamerski show i dobio ime) izravno na najpoznatije platforme za digital download. Naši kolege iz studija Frozen Pixel, s mladim developerima iz Osijeka i Slavonskog Broda, razvili su fantastičan 3D puzzle platformer namijenjen igračima iz širokog spektra generacija od 5+.

I vjerujemo kako će upravo naš Wandercon svake sljedeće godine biti marketinška odskočna daska za novitete koje će razvijati nezavisni developerski studiji iz cijele regije, po principu svake godine nova važna misija”, kaže Škojo.

‘Svi su gore’
Sadržaji za posjetitelje organizirani su tipično festivalski, na tri odvojena stagea s fascinantnih 326 četvornih metara LED ekrana. Prva dva stagea rezervirana su za turnirska natjecanja u kojima će sudjelovati pojedinci i timovi specijalizirani za neke od najpopularnijih igara, poput Fortnite, League of Legends, Stumble guys, PUBG, Warzone 2, Apex, Call of Duty, CS:GO, Valorant, FIFA 23, Rocket League, Apex…

A treći, najveći i tehnološki najsuperiorniji stage organizatori su osmislili za zabavne sadržaje uz sudjelovanje poznatih influencera i koncertne večeri tijekom kojih će nastupiti Z++ i Hiljson Mendela.

Dolazak u Osijek potvrdili su poznati gaming influenceri, youtuberi i streameri iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Makedonije, Mađarske i Crne Gore – čija zajednička publika broji 10M+ pratitelja. Među njima su Barbi Afrika, Marko Kofs, Bloodmaster, Vicostein, Yasserstein, Vuk&Aleksandra…

Komentirajte prvi

New Report

Close