Drastičan pad Bitcoina: U tjedan dana cijena mu pala za više od 12 posto

Autor: Poslovni.hr , 19. ožujak 2024. u 10:47
Foto: Pixabay

Makroekonomski čimbenici također igraju ključnu ulogu u formiranju cijena.

Nakon što je prošli tjedan Bitcoin probio svoju najveću vrijednost svih vremena iznad 73.000 dolara, današnja cijena je pala ispod 63.000 dolara što predstavlja pad za više od 12 posto u tjedan dana.

Ali Martinez, kripto analitičar, nedavno je otkrio značajnu aktivnost ‘BTC kitova’. Napomenuo je da je ogromnih 21.401 BTC povučeno sa kripto burzi tokom proteklih tjedan dana kako bi se unovčio dobitak od rasta cijena bitcoina.

Utjecaj ove aktivnosti ‘kitova’ postao je posebno izražen u četvrtak, 14. ožujka, kada je ogromnih 752 miliona dolara vrijedan BTC izvučen sa kripto burzi. To je označilo najveće jednodnevno povlačenje od svibnja 2023., prema podacima Into The Block.

Prema Metaverse Post, makroekonomski čimbenici također igraju ključnu ulogu u formiranju cijena. Ekonomska nestabilnost, inflatorni pritisci i geopolitičke napetosti mogu obeshrabriti ulagače od korištenja kriptovaluta kao primarnog skladišta svoje imovine i potpunog prelaska na tradicionalne valute i sredstva. Stoga nije ni iznenađujuće da bi cijena Bitcoina mogla pasti i doživjeti daljnji pritisak naniže s ovim globalnim okruženjem.

Komentirajte prvi

New Report

Close