Drame iza kulisa Apollovih misija na Mjesecu. Uživo na portalu vecernji.hr

Autor: Poslovni.hr , 11. travanj 2014. u 15:34
Thinkstock

Svi ljubitelji svemira i astronomije ove će srijede u zagrebačkom Studentskom centru s početkom u 18 sati imati priliku saznati kakve su se drame događale iza kulisa Apollovih misija na Mjesecu.

Svi ljubitelji svemira i astronomije ove će srijede u zagrebačkom Studentskom centru s početkom u 18 sati imati priliku saznati kakve su se drame događale iza kulisa Apollovih misija na Mjesecu. Od sudionika brojnih svemirskih misija Roberta Branda moći ćete saznati kako je bilo sudjelovati u stvaranju povijesti te pogledati Mjesec očima astronauta u ekskluzivnom 10-minutnom 3D filmu.

Izravan prijenos ovog događaja moći ćete pratiti i na portalu vecernji.hr.

Na samom početku programa Stjepan Bedić i Theo Valić ukratko će predstaviti edukativni program projekta Balon Stellar Stratosfera, u kojemu se natječe 21 tim srednjoškolaca iz cijele Hrvatske. Timovi su izradili eksperimente čija težina ne prelazi 150 grama, a Team Stellar posebnim će ih balonima poslati u stratosferu na 30 km visine. Najbolji timovi biti će bogato nagrađeni.

Radi podizanja balona u stratosferu i pronalaženja njihova tereta dovedeni su stručnjaci iz Australije Robert Brando, njegov sin Jason i Tim Blaxland.

Upravo će Robert Brand, veteran svemirskih misija, održati predavanje s temom "Svemir: Osobno iskustvo kroz ljudsku dimenziju – kvarovi, pogreške i kiksevi".

Nakon predavanja slijedi poslastica za sve gledatelje:

Ekskluzivno: Misije Apollo u 3D – 10-minutni film koji nikad nije viđen izvan Australije

Ekskluzivan 10-minutni niz trodimenzionalnih slika koje će gledatelja odvesti na izravan obilazak Mjeseca s perspektive astronauta. Taj je šou dosad vidjelo otprilike samo200 ljudi u Australiji. Ovo je prvi put da će međunarodna javnost imati prilike pogledati ga – ne negdje u Europi ili SAD-u nego na hrvatskoj turneji Teama Stellar. Gledatelji će dobiti 3D naočale za gledanje filma.

Više pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close