Do 2030. vrijedit će 22 puta više nego danas – 152 milijarde dolara

Autor: Poslovni.hr , 13. listopad 2021. u 14:34
Foto: Pixabay

Prednost prvog pokretača u AR tehnologije toliko je vrijedna nagrada da svaka velika tehnološka kompanija značajno ulaže u nju.

Proširena stvarnost (AR) bi napokon mogla doživjeti toliko očekivani uzlet pa do 2030. postati industrija vrijedna 152 milijarde američkih dolara, što je 22 puta više no prošlogodišnjih sedam milijardi dolara, navodi kroz istraživanje GlobalData, piše ICT Business.

Očekuje se da bi do kraja desetljeća “metaverse” (hrv- metaverzum) napokon mogao zaživjeti u praksi, ne samo teoriji, a to znači da će AR napokon dobiti istinsku priliku iskazati se u punoj snazi te postati sastavni dio ljudske svakodnevice. Kao i virtualna stvarnost (VR), u konačnici…

“Zamislite da nosite naočale s računalnom snagom pametnog telefona. Aktivira se vašim glasom i prepoznaje ono što vidite, gdje se nalazite i kontekst u kojem djelujete. Takav uređaj može zamijeniti pametni telefon kao primarni povezani uređaj koji korisnici nose sa sobom, ali to je nekoliko godina daleko od stvarnosti. Jasno je da prijetnja tržištu pametnih telefona nije neposredna. Doista, pametni telefoni trenutno se koriste za podršku AR aplikacija i na potrošačkom i na poslovnom tržištu. Međutim, prednost prvog pokretača u AR tehnologije toliko je vrijedna nagrada da svaka velika tehnološka kompanija značajno ulaže u nju”, navode u GlobalData.

Komentirajte prvi

New Report

Close