Comping se širi u razvoj podatkovnih proizvoda

Autor: Bernard Ivezić , 30. srpanj 2019. u 22:00
Alojzije Jukić, predsjednik Uprave Compinga

Investitor u prvu IoT mrežu surađuje s američkim proizvođačem analitičkih alata.

Comping, jedan od pet najvećih sistemskih integratora i jedna od deset najvećih IT kompanija u Hrvatskoj širi poslovanje prema upravljanju i monetizaciji podatkovnih proizvoda te općenito analitici.

Zagrebačka tvrtka ugovorila je partnerstvo s američkom softverskom kompanijom SAS, koja proizvodi softver za poslovnu analitiku, prediktivne analize i upravljanje podacima.

Alojzije Jukić, predsjednik uprave Compinga kaže da  im je SAS zanimljiv zbog analitičkih alata pomoću kojih se kreira okruženje za razvoj umjetne inteligencije i monetizaciju podataka.

Comping je, naime, vodeći investitor u prvu hrvatsku IoT telekomunikacijsku mrežu, IoT Net Adriju, razvio je vlastitu IoT platformu Things Talk i prvu u Hrvatskoj.

"Ovo partnerstvo nam je posebno interesantno zbog toga što analitiku, ako gledamo s aspekta IoT-a, vidimo kao način kako monetizirati podatke i tako stvoriti dodatnu vrijednost za naše korisnike", kaže Jukić te dodaje da su sa svojim rješenjima fokusirani na tri industrije: telekom, bankarstvo i maloprodaju.

Miloš Đurković, direktor SAS Adriatic ističe da im je ovo partnerstvo strateški važno zbog novih korisnika i ponude postojećima.

Komentirajte prvi

New Report

Close