Combis dodijelio nove stipendije studentima FER-a

Autor: Poslovni.hr , 16. veljača 2022. u 12:26
Stipendisti / Foto: PD

Kroz višegodišnje partnerstvo nastala je čvrsta spona za strukturirani razvoj mladih ljudi koji ulaze u svijet tech rada.

Studentima zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) ICT tvrtka Combis dodijelila je nove stipendije. Šesta je ovo generacija tehnoloških kreativaca koje FER i Combis zajedno stvaraju.

Riječ o edukacijskom programu čiji je temelj iskustvo rada na konkretnim razvojnim projektima iz područja mrežnih tehnologija. Stipendistima je uz mentorstvo profesora s FER-a osigurano i mentorstvo više stručnjaka Combisa.

“Znamo da nema rezultata preko noći stoga smo se odlučili za model po kojem studente uvodimo u svijet rada postepeno i uz što manje stresa, uz mentorstvo i rad na najzanimljivijim tehnologijama. Uz to, Combis i FER na ovaj način razmjenjuju znanje, a nastava prati posljednje trendove industrije”, rekao je prof. Željko Ilić sa Zavoda za telekomunikacije FER-a, dodavši da se na ovaj način potiče zadržavanje IT stručnjaka u Hrvatskoj.

Domagoj Pehar, direktor Sektora poslovnih infrastrukturnih rješenja i integracije za IP komunikaciju i sigurnost u Combisu, napomenuo je kako je 30 posto zaposlenika njegova tima proizašlo iz ovog stipendiranja.

“Ponosni smo na ove mlade ljude koji imaju volju učiti i koji kroz dvije-tri godine izrastaju u vrhunske inženjere. Tada oni postaju mentori novim generacijama kojima pružaju najbolju podršku i znanje budući da u detalj poznaju potrebe novih stipendista”, kaže Pehar koji vodi projekt Combisovih stipendija.

Stipendist Borna Matičić kaže da se odlučio za ovaj program kroz razgovor sa starijim kolegama koji su bili na stipenediji i ostali nakon toga u Combisu

„Želio sam povezati završavanje fakulteta i pronalaženje novog posla na način da ulaz u poslovne vode bude bolji i jednostavniji, a kad sam čuo od prošlih stipendista da motivirani lako napreduju, nisam više imao niti jednu dilemu”, kaže Borna koji se nada da će uz stipendiju doći i pokoje edukativno putovanje.

Komentirajte prvi

New Report

Close