Članice Osijek Software Cityja imaju tisuću zaposlenih i posluju diljem svijeta

Autor: Poslovni.hr , 21. srpanj 2016. u 11:54
Foto: Marko Mrkonjić / Pixsell

U Osijeku posluje više IT tvrtki iz Zagreba, nekoliko njih članice su OSC-a, a u njima u Osijeku danas radi oko tisuću ljudi, a sve članice OSC-a ostvaruju godišnji promet od oko 400 milijuna kuna, i to poslovanjem u cijelom svijetu.

U Osijeku, gdje se izuzetno dobro razvija informatički sektor okupljen u Osijek Software City, udrugu pojedinaca i informatičkih tvrtki koje proizvode softvere, aplikacije i druga informatička rješenja, posluju u cijelom svijetu i zapošljavaju stručnjake, u svakom slučaju pozdravljaju dolazak IBM-a u Hrvatsku.

Kako piše Glas Slavonije, tajnik OSC-a Bela Ikotić napominje kako je prema dostupnim informacijama posao koji će obavljati zaposlenici IBM-ova centra u Zagrebu potpuno različit od onoga što rade informatičke tvrtke u Osijeku. Kaže kako je dolazak IBM-a i dobra poruka hrvatskim fakultetima i cijelom obrazovnom sustavu da se probude i konačno počnu “tržištu isporučivati u dostatnom broju i onakav kadar kakav traže tvrtke OSC-a”.

Naša je težnja, ističe Ikotić, da s fakulteta izlazi visokovrijedan kadar koji će kreirati i stvarati dodanu vrijednost u informatičkim tvrtkama. Velika je vrijednost članica OSC-a, naime, u tome što one izvozom svojih programskih rješenja praktički prodaju vlastitu pamet, a ne gole usluge za druge kompanije.

– Sve naše članice i ove godine bilježe snažan rast prihoda, a broj zaposlenih povećava se za oko 30 posto godišnje. Velik naglasak u svojim aktivnostima stavili smo na obrazovanje, ne samo na Sveučilištu, spustili smo se i u srednje škole, čak i u osnovne. Kako mi kažemo, obavljamo rudarski posao kako bismo suradnjom sa školama i fakultetima odgojili i odškolovali što kvalitetniji kadar koji će sutra biti važan oslonac naših tvrtki.

Mislim da je Osijek postao najprepoznatljiviji grad u Hrvatskoj po razvoju informatičkog sektora. Gradimo uspješno tu pozitivnu priču. Naravno da u Osijeku i okolici ima i informatičkih tvrtki koje nisu članice OSC-a. U Osijeku posluje više IT tvrtki iz Zagreba, nekoliko njih članice su OSC-a, a u njima u Osijeku danas radi oko tisuću ljudi, a sve članice OSC-a ostvaruju godišnji promet od oko 400 milijuna kuna, i to poslovanjem u cijelom svijetu – naglašava Ikotić.

Komentirajte prvi

New Report

Close