Cijena bitcoina raste, institucionalni investitori pojačano kupuju bitcoin ETF-ove

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2024. u 08:45
Foto: Pixabay

Bitcoin ETF-ovi bilježe izostanak performansi otprilike od vremena kada je BTC/USD dosegnuo najvišu razinu svih vremena od 73 800 USD.

Podaci istraživačke tvrtke Santiment preneseni na X-u (bivši Twitter) 16. svibnja pokazali su da dnevne spot količine bitcoina prelaze 5 milijardi dolara, prenosi SeeBiz.

Bitcoin na više od 65.000 dolara

U trenutku objave ovog teksta cijena bitcoina iznosila je 66,786 dolara.

Bitcoin ETF-ovi bilježe izostanak performansi otprilike od vremena kada je BTC/USD dosegnuo najvišu razinu svih vremena od 73 800 USD.

Kao što Santiment otkriva, ovaj je tjedan sedam najvećih američkih ETF-ova upravljalo volumenom od 5,65 milijardi dolara između sebe — što je najviše od 24. ožujka.

“Prošli su dani kada su se kitovi samo gomilali na lancu”, napisao je Santiment u komentarima, opisujući volumen kao “pokretanje velike pare”.

Reagirajući, upravitelj hedge fonda Thomas Kralow bio je jednako raspoložen, piše Cointelegraph.

“Ovaj porast trgovačkih aktivnosti vrlo je pozitivan pokazatelj za tržište!” rekao je sljedbenicima o podacima.

Spot ETF-ovi uživali su u povratku u formu kako se svibanj nastavlja, s pozitivnim priljevima svaki dan ovog tjedna.

Čak je i Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), prethodno poznat po značajnim odljevima, zabilježio skroman interes koji je iznosio ukupno 27 milijuna dolara odnosno 4,6 milijuna dolara za 16. i 17. svibnja, prema podacima iz izvora uključujući investicijsku tvrtku Farside iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Osim toga, podnošenje obrazaca 13F sada pokazuje da je u prvom tromjesečju 937 američkih tvrtki bilo izloženo Bitcoin ETF-ovima. Nasuprot tome, tijekom prvog kvartala nakon vlastitog pokretanja, zlatni ETF je privukao samo 95 tvrtki.

S obzirom na to kamo bi kretanje cijena BTC-a moglo krenuti odavde, trgovačka tvrtka QCP Capital uočila je nekoliko čimbenika koji su se uskladili kako bi potaknuli nastavak rasta.

U svom posljednjem ažuriranju poslanom pretplatnicima Telegram kanala, QCP je istaknuo “istinsko institucionalno i suvereno usvajanje”, kao i bitcoin koji sada izlazi iz razdoblja prepolovljenja.

“Imali smo više oštrih oporavka u obliku slova V kad god bi Bitcoin pao ispod 60 tisuća, što ga jasno čini zonom kupnje”, sažeto je.

Ranije je Cointelegraph izvijestio o povećanom uvjerenju da je vrijednost BTC/USD u porastu, uz pozive na nove vrhunce svih vremena i čak razinu od 95.000 dolara koja će uskoro biti “osvojena”.

Komentirajte prvi

New Report

Close