Četiri velike hrvatske IT tvrtke u Londonu se susrele s potencijalnim partnerima

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2015. u 08:33
Foto: Press

U sklopu posjeta Londonu, organiziran je i networking skup u hrvatskom Veleposlanstvu.

U organizaciji British Business Centre Croatia (BBCC), prošli su tjedan 4 velike hrvatske IT tvrtke boravile u Londonu u kojem su se susrele sa potencijalnim britanskim partnerima među kojima su i Oracle, British Telecom, EBRD, Tech UK.

Renomirane hrvatske tvrtke iz IT sektora  – IN2, Poslovna inteligencija, Perpetuum mobile i CROZ identificirale su britanske partnere s kojima su željeli ostvariti poslovnu suradnju i daljnje otvaranje britanskog tržišta. BBCC pružio je podršku u uspostavljaju kontakata i dogovaranju sastanaka sa unaprijed definiranom agendom. Već nakon prvih sastanaka dogovorene su mogućnosti poslovne suradnje sa nekima od navedenih tvrtki te su definirani sljedeći koraci. 

U sklopu posjeta Londonu, organiziran je i networking skup u hrvatskom Veleposlanstvu na kojem je veleposlanik Ivan Grdešić naglasio otvorenost Veleposlanstva u pružanju podrške hrvatskim tvrtkama. 

Skupu je nazočilo 20-ak gostiju, među kojima su bili predstavnici renomiranih britanskih tvrtki i institucija. 

Tom prigodom su izmijenjena iskustva te uspostavljeni novi kontakti za daljnju poslovnu suradnju.

Za prosinac je BBCC već dogovorio sličan radni posjet i za svoje članove iz  segmenta edukacije, a planiraju se susreti sa pet renomiranih britanskih sveučilišta, među kojima su i London School of Economics, London Metropolitan University i University of Westminster.

Prema najavama Ružice Jajčević iz BBCC-a, slijede i nove inicijative u povezivanju hrvatskih i britanskih tvrtki i institucija u 2016., u okviru kojih će se nastaviti i započeta suradnja sa partnerskim institucijama u Londonu.

BBCC, u suradnji sa britanskim veleposlanstvom i UK Trade & Investment, radi na promicanju i jačanju poslovnih odnosa Velike Britanije i Hrvatske. BBCC nastoji dodatno ojačati trgovinu i poslovne odnose između Hrvatske i Velike Britanije te pružati potporu tvrtkama u obje zemlje. U suradnji s britanskim veleposlanstvom i UKTI, BBCC nudi pristup najnovijim stručnim znanjima i korisnim poslovnim kontaktima i poslovnim prilikama.

Komentirajte prvi

New Report

Close