Britanci napravili glazbenu igru za borbu protiv piratstva

Autor: Agencija VLM , 05. veljača 2014. u 12:52
Guliver/Thinkstock

Igra stavlja mlade ljude u položaj glazbenika kako bi spoznali štetnost piratstva.

Borba protiv piratstva može se voditi na više načina. Jedan od njih je blokiranje stranica na kojima se mogu skidati piratski sadržaji, no postoji i mogućnost edukacije o negativnim posljedicama piratstva i razvijanja empatije s glazbenicima.

Tim putem vodili su se tvorci besplatne aplikacije Music Inc, koja stavlja mlade ljude u položaj glazbenika s ciljem promoviranja antipiratstva, prenosi BBC. Igra je rezultat suradnje britanske udruge glazbenika UK Music, Ureda za intelektualno vlasništvo i animacijskog studija Aardman Animations.

"Naš cilj je pokazati mladim ljubiteljima glazbe kako je raditi u glazbenoj industriji i poslati poruku o vrijednosti kreativnosti na zabavan i interaktivan način", rekla je Jo Dipple, direktorica UK Musica.

Igrači u Music Incu mogu odabrati mladog glazbenika, oblikovati njegov imidž, odabrati mu pjesmu te voditi knjige pazeći na to kako se emitiranje na radiju, streaming i piratstvo odražavaju na zaradu. Igra je dostupna za iOS i Android.

Glazbeni analitičar Mark Mulligan smatra da igra neće biti hit jer je svijest o štetnosti piratstva narasla u posljednje tri godine. Osim toga, tu su i legalne alternative koje su doprinijele padu skidanja piratske glazbe. Međutim, dodaje, igra bi mogla pokazati koliko zapravo mali dio kolača dobivaju sami glazbenici.

– Količina novca koji glazbenik primi za snimljenu glazbu je oko 16 posto – kaže Mulligan.

Komentirajte prvi

New Report

Close