Morgaine Gaye futurologinja je koja se specijalizirala na temu prehrane te predaje na Nottingham Trent sveučilištu u Londonu i Lund sveučilištu u Švedskoj.
Primarne teme su joj budućnost hrane, budućnost zdravlja i povezanost osobnog identiteta s odabirom namirnica. Gaye istražuje nadolazeće promjene u konzumaciji namirnica i predviđa što ćemo jesti za pet do deset godina, koji su nadolazeći trendovi te kako će tehnologija biti povezana sa svakodnevnom konzumacijom namirnica Gaye će govoriti na Future Tense konferenciji 2. listopada 2018. godine u zagrebačkoj Laubi. U razgovoru za Poslovni dnevnik objasnila je kako tehnologija može imati utjecaj na buduće prehrambene navike potrošača te usporedila današnje prehrambene navike s onima koje predviđa i otkrila kakvi nas proizvodni procesi očekuju u budućnosti.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu