BI i CRM projekti ojačali Adactu

Autor: Bernard Ivezić , 14. ožujak 2016. u 22:00
Krešimir Mlinarić, predsjednik Uprave Adacte/PIXSELL

Prihod Adacte lani skočio 14 posto na 28,6 milijuna kuna, a broj zaposlenih povećali za 10 posto.

Najveći Microsoftov regionalni partner u implementaciji ERP rješenja, tvrtka Adacta, lani je imala rast prihod od 14 posto na 28,6 milijuna kuna. Adacta je rasla na sve većoj potražnji za rješenjima iz područja poslovne inteligencije (BI) i upravljanja odnosima s korisnicima (CRM)-a. U ta dva segmenta tvrtka je tijekom 2015. godine povečala prihod za dva i pol puta. Krešimir Mlinarić, predsjednik Uprave Adacte ističe da su učvrstili poziciju vodećeg partnera za ERP te ostvarili izvrstan rezultat u području BI-ja.

"Broj uspješnih referenci u području poslovne inteligencije povečali smo na više od 80 i to zahvaljujući novim projektima, koje smo ne samo započeli nego i odradili tijekom prošle godine", kaže Mlinarić. Dodaje da su zbog toga udvostručili broj zaposlenih sa specijalizacijama u području poslovne inteligencije. Navodi da je Adactino BI rješenje temeljeno na Qliku uspješno implementirano u Billi, Zoo Hobbyu, tvrtci Renault Nissan Hrvatska, Di Wagneru i Fortuna Komersu te u lancu restorana Marche i to na regionalnom nivou.

Mlinarić ističe da je u području CRM-a Adacta trenutačno jedina tvrtka u regiji s Microsoft Gold ERP i CRM partnerskim kompetencijama te da osim regionalno ostvaruju i dobre pozicije globalno. Adacta je lani prodala svoj softver AdInsure za industriju osiguravatelja nekim od najvećih osiguravajućih kuća u Rusiji te Generali osiguranju u Rumunjskoj. "U protekloj godini otvorili smo nove urede u Rusiji i Češkoj u kojima trenutno zapošljavamo više od 15 profesionalaca, a u Hrvatskoj smo lani povećali broj zaposlenih za 10 posto i očekujemo daljnji rast", zaključuje Mlinarić.

Komentirajte prvi

New Report

Close