Bellabeat daje 10 milijuna USD za istraživanje postporođajne depresije

Autor: Marta Duić , 08. ožujak 2021. u 22:00
Odabrani projekti financirat će se jednu godinu/Shutterstock

Navedeni iznos bit će dodijeljen odabranim projektima tijekom jednogodišnjeg razdoblja.

Bellabeat, jedna od vodećih wellness tehnoloških tvrtki fokusirana na osnaživanje žena, ulaže 10 milijuna dolara u fond za istraživanje o postporođajnoj depresiji.

Fond ima za cilj skrenuti pozornost na postporođajnu depresiju te potaknuti institute, tvrtke i klinike da traže održiva zdravstvena rješenja dijagnostike i liječenja. Navedeni iznos bit će dodijeljen odabranim projektima tijekom jednogodišnjeg razdoblja.

“Kako bismo ženama omogućili da pravovremeno zatraže pomoć, razvijamo algoritme koji će rano otkriti stanja poput postporođajne depresije i otkriti kad je potrebna stručna pomoć.

Cilj nam je implementirati ova rješenja u našu zdravstvenu i wellness platformu koja već nudi personalizirane, holističke wellness programe za više od osam milijuna žena širom svijeta”, ističu iz ove hrvatske tvrtke sa sjedištem u San Franciscu. Bellabeat je lani ulagao na američkom tržištu u istraživanja iz područja stresa, hormonalnih promjena te starenja.

O kojim je iznosima konkretno riječ nisu nam jučer mogli otkriti, a istaknuli su da od ove godine kreću s ulaganjem u istraživanja na domaćim prostorima. Započeli su i suradnju sa dr. Edeom Frecskom, predstojnikom klinike za psihijatriju pri Sveučilištu u Debrecenu u Mađarskoj, koji se specijalizirao za metode inovativne psihoterapije.

Inače, Bellabeat je prodao više od dva milijuna svojih uređaja, imaju više od 100 zaposlenih i bilježe rast od 20% mjesečno. Zadnje značajno pojačanje bio im je Jeppe Christiansen, svjetski poznati stručnjak u investicijskim i poslovnim krugovima koji je od prosinca lani dio tima.

Tada su naglasili da će se Jeppe fokusirati na pozicioniranje Bellabeata kao podatkovne firme i pomoći im napraviti ključne suradnje s farmaceutskom i healthcare industrijom, gdje vide ogroman potencijal zbog njihovih podataka.

Nedavno je portal Business Insider Bellabeatov Leaf proglasio najboljim komadom pametnog nakita. Nosi se kao narukvica, ogrlica ili broš, a opisan je kao savršeni spoj tehnologije i modernog dizajna.

Komentirajte prvi

New Report

Close