Aplikacija Keks Pay počela konkurirati SMS parkingu

Autor: Bernard Ivezić , 27. listopad 2019. u 22:00
Foto: www.kekspay.hr

U suradnji s tvrtkom Infoart uslugu nude u 58 gradova, mogu je koristiti klijenti svih banaka.

Najuspješnija domaća fintech platna aplikacija Keks Pay omogućila je plaćanja parkiranja u 58 gradova u Hrvatskoj.

Keks Pay, aplikacija Erste banke koja broji više od 62.000 korisnika, u suradnji je s tvrtkom Infoart ponudio najjaču alternativu plaćanju parkinga SMS-om u cijeloj Hrvatskoj. Igor Strejček, direktor direktnih kanala u Ersteu kaže da je glavna prednost Keks Payja, uz jednostavnost plaćanja, to da tu aplikaciju može koristiti klijent bilo koje banke, odnosno ne samo Erste banke.

"Nadam se da će svi gradovi, od Zagreba pa nadalje, ovom uslugom biti pristupačniji svim vozačima bez obzira iz kojeg grada dolaze, te da će ovakav način digitalnog plaćanja parkinga ponovo postaviti novi standard ne samo u Hrvatskoj nego i šire, kao što je to prije gotovo 20 godina postavila usluga plaćanja parkinga putem SMS-a", kaže Strejček.

Ersteov Keks Pay nije usamljen u širenju mobilnog plaćanja parkinga putem aplikacije. To je neposredno prije učinio i njihov partner Infoart kroz vlastitu mobilnu aplikaciju PayDo, a za koju se hvali da se preko nje može platiti parkiranje u više od 60 gradova u Hrvatskoj.

Budući je SMS parking vrlo popularna usluga, za očekivati je da će u narednom razdoblju na ovo tržište ući i drugi igrači. Mobilne aplikacije pri tome kao svoju prednost istiću što se na njima ne plaća naknada za slanje SMS-a kojim se plaća parking. Dejan Donev, voditelj digitalne transformacije Erstea kaže da im je cilj pojednostavniti plaćanja.

"Upravo nam je to putokaz za svako daljnje nadograđivanje Keks Payja", zaključuje Donev.

Komentirajte prvi

New Report

Close