Amazon: Potaknut ćemo rast i razvoj radne snage u Hrvatskoj

Autor: Lucija Špiljak , 17. rujan 2021. u 06:40
Foto: SHUTTERSTOCK

Zaposleni će raditi na poslovima projektiranja i održavanja infrastrukture oblaka.

Rujan će na hrvatskoj IT sceni obilježiti globalni tehnološki div Amazon koji nakon dvije godine priprema otvara ured u Zagrebu, točnije Centar za projektiranje podatkovnih centara, drugi takve vrste u cijeloj EMEA regiji, gdje planira zaposliti 15 ljudi. Zaposleni će raditi na poslovima projektiranja i održavanja infrastrukture oblaka.

Njihov službeni dolazak naišao je i na interes vladajućih s obzirom na to da je u četvrtak na sjednici potpisan Memorandum o razumijevanju između Vlade Republike Hrvatske i Amazon Web Servicesa, s ciljem suradnje u području digitalizacije, digitalne transformacije, javne upravne, inovacija i digitalne pismenosti, te razvoju tzv. cloud compu.

Memorandum je ova kompanija potpisala i s drugim zemljama članicama Europske unije gdje se također šire.

Iz Vlade su istaknuli kako ovaj Memorandum predstavlja potporu provedbi hrvatske Nacionalne strategije.

“Ovaj Sporazum o suglasnosti daje okvir unutar kojeg ćemo surađivati s Vladom, ali i hrvatskim građanima kako bismo potaknuli rast i razvoj radne snage spremne za rad u računalnom oblaku te kako bismo podržali želju Hrvatske za modernizacijom u području informacijskih tehnologija.

Kao dio našeg daljnjeg ulaganja u Hrvatskoj drago nam je što možemo najaviti da ćemo u Zagrebu otvoriti i novi ured za dizajn podatkovnih centara, stvarajući tako nove poslove i radna mjesta koja će podržati razvoj i poslovanje vezano za Amazonove usluge u oblaku u Hrvatskoj”, rekla potpredsjednica Amazon Web Servicesa za javni sektor (EMEA) Isabella Groegor-Cechowicz.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Koga oni zavaravaju? I zašto novinari nekritički pišu o njima? Znate li vi koji je vaš posao?

New Report

Close