AI i fintech u programu ZŠEM-a, najesen stiže 100 stranih studenata

Autor: Lucija Špiljak , 30. lipanj 2021. u 22:00
Zagrebačka škola ekonomije i managementa pokrenula četiri koncentracije obrazovnih kolegija, Foto: PD

Kao vodeća poslovna škola na ovom dijelu Europe kontinuirano ulažemo u razvoj naprednih modela obrazovanja kako bi Hrvatska bila atraktivna obrazovna destinacija mladima iz cijelog svijeta.

Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) od jeseni ove godine u nastavni program uvodi četiri koncentracije obrazovnih kolegija kreiranih prema međunarodnim trendovima u obrazovanju – Međunarodno poslovanje, Financije i Fintech, Sportski management, te koncentraciju Digitalni marketing i Umjetnu inteligenciju koje podržava svjetski informatički div IBM, koji će studentima omogućiti korištenje nekih od najmoćnijih IBM alata kako bi stekli vještine koje će im pomoći u izgradnji konkurentnih brendova.

ZŠEM je Agencija za visoko obrazovanje ocijenila najboljom hrvatskom visokoobrazovnom institucijom u području ekonomije, a koncentracije koje uvode omogućavaju specijalizaciju u nekom od navedenih područja već na preddiplomskoj razini.

Dekan ZŠEM-a Mato Njavro najavio je da ove godine na ZŠEM dolazi više od 100 međunarodnih studenata.

“Kao vodeća poslovna škola na ovom dijelu Europe kontinuirano ulažemo u razvoj naprednih modela obrazovanja kako bi Hrvatska bila atraktivna obrazovna destinacija mladima iz cijelog svijeta. Koncentracije su rezultat praćenja elitnih svjetskih praksi, a svaka koncentracija koju smo uveli sastoji se od pet kolegija vezanih za odabranu temu, od kojih su najmanje dva kolegija na engleskom jeziku. Ovo znači i da će studenti koji će pohađati kolegije na engleskom jeziku već u rujnu ove godine biti u međunarodnom okruženju”, rekao je dekan.

Goran Oblaković, prodekan preddiplomskih studija na ZŠEM-u, nada se da će studentima ove koncentracije pomoći u odluci o nastavku karijere, ali da će im i međunarodni studenti, s kojima će sudjelovati na predavanjima, pomoći pri odluci o odlasku na studentsku razmjenu. Također, od rujna ZŠEM otvara vrata svog novog kampusa za sve studente te će se, u skladu s epidemiološkom situacijom, napustiti hibridni model rada.

Komentirajte prvi

New Report

Close