3 velika izazova: Rimac otkrio svoje strateške ciljeve

Autor: Poslovni.hr , 03. prosinac 2018. u 09:56
Foto: Davor Javorović / Pixsell

Rimac je rekao da kompaniju razvija u dva smjera.

Možda najveći izazov za kompaniju Rimac Automobili, prema riječima njezinog osnivača i direktora Mate Rimca, je prelazak s malo serijske proizvodnje u kojoj sada proizvode stotine baterija i drugih sustava za velike automobilske proizvođače na proizvodnju koja će izbacivati na desetke tisuće baterija i ostalih proizvoda koje isporučuju globalnim automobilskim igračima, piše Prviplan.hr.

Rimac je rekao da kompaniju razvija u dva smjera. Jedan je proizvodnja ključnih komponenti za automobile budućnosti koje isporučuje najvećim svjetskim imenima u autoindustriji, kao što su Aston Martin, Ferrari, Porsche, Mercedes itd., a drugi je razvoj vlastitih super automobila.

“S vlastitim automobilima želimo pokazati što električni auti mogu kao tehnologija, ali i ono što mi možemo kao firma. Ta dva biznisa rade jedan s drugim”, rekao je Rimac i otkrio da za pet godina želi ostvariti četiri strateška cilja.

“Prvi je da C Two želim dovesti na globalno tržište tako da iz tvornice svaki tjedan izlaze ti automobili. Drugi je stvaranje novog kampusa jer je postojeći kampus najveći ograničavajući faktor za firmu. Kada smo počeli raditi na ovoj lokaciji, bilo nas je 12, a sada u istom prostoru radi više od 450 ljudi, tako da nam je prosto ogroman problem, piše Prviplan.hr.

Treći je veliki izazov, možda čak i najveći, prelazak s maloserijske proizvodnje na proizvodnju velikih serija baterija i drugih sustava za druge proizvođače , a četvrti cilj mi je da firma iz te neke rane faze u kojoj ostvarujemo vrlo veliki rast prijeđe u stabilnu u stabilnu fazu u kojoj će imati stotine milijuna eura prihoda od izvoza i u kojoj će biti financijski stabilna”, rekao je Rimac.

Komentari (3)
Pogledajte sve

imate pravo.. ovaj c2 je ljepši.

e-klosar, C1+spojler je C1S

Vaš link …

C2 je potpuno novi auto.
Vaš link …

C2=C1+spojler.. ili mi se samo čini?

New Report

Close