Smart Industry
personalizirani pristup

Video: Humanizacija marketinga

Implementacija personalizirane marketinške automatizacije na prvi pogled zvuči kao izazovan projekt, no uspjeh ponajviše ovisi o odabiru prave platforme.

Poslovni.hr
26. srpanj 2021. u 09:16

Daria Kulikova, direktorica konzultantske tvrtke LeverUP, registriranog Salesforce partnera, daje odgovore na najčešća pitanja o marketinškoj automatizaciji.

Marketinšku automatizaciju radije nazivamo – Humani marketing. Dokazano je da nakon uvođenja personalizirane marketinške komunikacije ROI (Return on Investment) raste 30 %.

Ovim pristupom na najbolji mogući način iskorištavate podatke o vašim klijentima i to u kombinaciji s interakcijom u realnom vremenu.

Poruka će korisniku biti dostavljena u trenutku kada je najpotrebnija, sa svim relevantnim informacijama i preko kanala najrelevantnijeg za tog pojedinog korisnika. Riječ je o više kanala komunikacije kao što su e-mail, WhatsApp, SMS i push notifikacije na mobitelima.

S tehničke strane, poruke se više ne pripremaju unaprijed, nego se generiraju u trenutku slanja, doslovno “u letu”, putem povlačenja podataka iz baze podataka, iz CRM sustava, iz e-commercea ili drugog izvora.

Implementacija personalizirane marketinške automatizacije na prvi pogled zvuči kao izazovan projekt, no uspjeh ponajviše ovisi o odabiru prave platforme. Salesforce Marketing Cloud u sklopu platforme Salesforce je CRM (Custormer Relationship Management) Platforma “broj 1”, alat koji već godinama daje odgovore na sve izazove digitalne komunikacije.

New Report

Close