Trikovi koji će spriječiti da vam se smrznu stakla na automobilu

Autor: Poslovni.hr , 19. siječanj 2024. u 10:22
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Tijekom hladnih mjeseci, zbog niskih temperatura stakla na automobilu se mogu zalediti. No, postoje neke stvari koje možete napraviti, a uz koje ćete to prevenirati.

Najjednostavnija opcija je korištenje zaštite za staklo. Ako nemate zaštitu za stakla, možete staviti deku kako biste spriječili smrzavanje stakla. No, postoje još neke preventivne akcije koje možete poduzeti.

Napravite sprej od octa

Napravite tekućinu koja se sastoji od tri četvrtine octa i jedne četvrtine vode. Ovu kombinaciju ulijte u bocu s raspršivačem i u vrijeme niskih temperatura, svaku večer poprskajte vjetrobran i ostala stakla ovom otopinom.

Koristite alkohol

Alkoholna otopina može također spriječiti da se stakla zalede. Pomiješajte alkohol i vodu u omjeru 2:1 i tom otopinom poprskajte stakla.

Slana voda

Ako nemate ocat ili alkohol pri ruci, može vam pomoći i sol. Pomiješajte vodu i sol i poprskajte stakla. Sve tri vrste otopina bit će učinkovite jer lede na nižoj temperaturi nego obična voda, piše Auto glass express.

Što izbjegavati?

Nikada nemojte koristiti vruću vodu jer je vaše vjetrobransko staklo osjetljivo na brze promjene temperature. Vruća voda u kombinaciji s pretjeranim pritiskom na staklo zbog struganja može dovesti do pucanja stakla.

Komentirajte prvi

New Report

Close