Slučaj koji poziva na oprez: Kako je poznati domaći poduzetnik u trenu ostao bez 3.800 eura

Autor: Poslovni.hr , 12. veljača 2020. u 12:43
Foto: Getty Images / Pixsell

Ništa nije navodilo na prevaru.

‘Nakon dugog izmicanja i svih provjera te zaštita, i mi smo nasjeli na scum i platili nekom ‘nigerijcu’. No, štetu snosim ja, ne proračun općine. Vjerujem da ću još, na taj iznos i počastiti proračun nekim porezom’, zapisao je Saša Cvetojević na svojoj Facebook stranici nakon što je u tren oka ostao bez 3800 eura koje je poslao stranom partneru s kojim njegova tvrtka surađuje duže vrijeme.

Kako piše tportal, prevara se dogodila po ustaljenom obrascu. Provjereni partner s kojim nikad nije bilo problema u računovodstvo je poslao email poruku u kojem je zatražio uplatu na novi račun.

Sada to zvuči jako sumnjivo no u tom trenutku ništa nije navodilo na prevaru. Adresa s koje je stigao zahtjev bila je točna, iznos koji je bio tražen uklapao se u uobičajene transakcije, font kojim je poruka napisana, rječnik i način ophođenja klijenta koji je podnio zahtjev bili su isti kao u prethodnim korespondencijama. Štoviše, ova je poruka bila nadovezana na prethodnu komunikaciju, a i potpis podnositelja zahtjeva bio je isti.

Razlika je bila jedino u broju računa na koji treba uplatiti iznos, no ni to nije ništa čudno kad se posluje s multinacionalnom kompanijom koja u različitim zemljama posluje s različitim računima.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Lik laže kako bi sebe pokazao pravednim u odnosu na poznatog uhljeba. Nije bitno što govori nego tko a tko još nije pročitao Sašu Cvetojevića još će se toga napušiti. Kako bi laža bila ljepša ugurao je font u igru a previdio da IBAN izbaci podatke kome novac ide, jao. Više me brinu novinari ovog lista koji prenose trkeljažu.

Gdje ćete na kralja WC papira….sad će vas zatrpati s kantom .ovana!!!  I to svojih!!!😂😂🙈

Dobro su ga odradili. Svaka čast Nigerijcima, ipak su oni veći poduzetnici od velikog poduzetnika.

Ha ha😂😁…neprocjenjivo!!!

New Report

Close