Ovo je najbolji način da brzo napredujete u karijeri, kaže iskusni direktor

Autor: Domagoj Puljizović , 26. svibanj 2024. u 09:58
Foto: Freepik

Andy Jassy, ​​koji je preuzeo čelnu poziciju u Amazonu nakon što je Jeff Bezos s nje odstupio 2021. godine, podijelio je svoj najbolji savjet za napredovanje u karijeri

Trik za napredovanje na poslu ne leži u tome da najbrže učimo ili da smo najpametniji u prostoriji, već u pozitivnom stavu, smatra izvršni direktor Amazona Andy Jassy.

Jassy, ​​koji je preuzeo čelnu poziciju u Amazonu nakon što je Jeff Bezos s nje odstupio 2021. godine, u intervjuu s izvršnim direktorom LinkedIna Ryanom Roslanskyjem otkrio je što smatra ključnim faktorom za brzo napredovanje u karijeri.

Stav koji gajimo prema poslu, posebno u 20-ima, ključan je faktor za napredovanje na radnom mjestu, a pritom se ne radi samo o dobrom raspoloženju, objasnio je.

Za Jassyja, imati pozitivan stav prema poslu, pored ostalog, znači i dobro funkcionirati u timu te poštovati rokove, prenosi CNBC.

Naime, izvršni direktor Amazona istaknuo je da bi osobe s ispravnim načinom razmišljanja pouzdano trebale odgovoriti “da” na sljedeća pitanja:

Radite li mnogo? Pristupate li poslu češće voljko negoli prigovarate zbog njega?
Činite li ono što ste rekli da ćete učiniti?
Možete li raditi u timu?

Te su strategije “tako jednostavne”, a ipak ih često zanemarujemo, izjavio je Jassy.

Bez obzira na to gdje se u karijeri nalazimo, pozitivan stav može nam pomoći da izgradimo jače odnose na radnom mjestu, savjetovao je Jassy pa dodao da tako “puno brže stječemo zagovornike i mentore”.

Istraživanja su potvrdila dobrobiti pozitivnog stava na radnom mjestu. Između ostalog, pozitivan stav može nas učiniti produktivnijima, potaknuti nam kreativnost i spriječiti izgaranje na radnom mjestu.

“Postoji toliko stvari koje ne možete kontrolirati u svom poslu. No, možete kontrolirati svoj stav”, zaključio je Jassy.

Komentirajte prvi

New Report

Close