Zračni promet ove godine najviše pao u Sloveniji

Autor: Poslovni dnevnik , 18. studeni 2020. u 21:59
U regiji Covid-19 najmanje je pogodio zračne luke u Sjevernoj Makedoniji i na Kosovu/SHUTTERSTOCK

Hrvatska bilježi pad od 79,2% u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine.

U prva tri tromjesečja ove godine u regiji Slovenija bilježi najveći pad broja putnika u zračnom prometu – čak 81,5%. Slijedi Crna Gora u kojoj je zbog pandemije Covida-19 na aerodromima u Tivtu i Podgorici pad iznosio 80,5%.

Hrvatska bilježi pad od 79,2% u odnosu na prvih devet mjeseci prošle godine, BiH 78,3%, dok je Srbija s padom od 68,7% bliže europskom prosjeku za ovu godinu, objavio je portal EX-YU Aviation, pozivajući se na podatke Svjetskog vijeća zračnih luka (ACI).

Aerodromi u Europi ove su godine od siječnja do kraja rujna imali prosječan pad prometa od 67 posto. Smanjenje obujma prometa u zračnom prometu od 68,5% u odnosu na kraj trećeg kvartala prošle godine bilježi i Sjeverna Makedonija, dok je na Kosovu pad iznosio 60,6%.

Kada je riječ o Crnoj Gori, aerodrom u Tivtu imao je pad prometa od 86%, i za devet mjeseci uslužio je samo 172.490 putnika. Aerodrom u Podgorici u devet mjeseci ove godine imao je ukupan promet od 278.000 putnika, što je 73% manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Slovenija je nedavno ostala bez svoje nacionalne zrakoplovne kompanije jer je Adria Airways, koja je obavljala najveći dio zračnog prometa u toj državi, otišla u stečaj.

Komentirajte prvi

New Report

Close