Zračna luka u Pragu želi izravne letove za Sarajevo

Autor: Poslovni dnevnik , 20. rujan 2023. u 22:00
Foto: Pixabay

Zračna luka u Sarajevu prošlog je mjeseca objavila javni poziv zračnim prijevoznicima za otvaranje novih linija u zamjenu za subvencije.

Praška zračna luka najavila je da će obnoviti letove za Zagreb, Ljubljanu i Sarajevo, pri čemu su tri glavna grada među glavnim neposluženim odredištima češke prijestolnice u Europi.

Ipak, tim Zračne luke za poslovni razvoj izdvojio je Zagreb kao najpopularniji od tri.

Zračna luka Zagreb nedavno je uvela poticajnu shemu za zračne prijevoznike s ciljem povezivanja grada s petnaest točaka u Europi.

Među njima je i Prag. Slično tome, Zračna luka u Sarajevu prošlog je mjeseca objavila javni poziv zračnim prijevoznicima za otvaranje novih linija u zamjenu za subvencije.

Navedeno je 26 potencijalnih ruta koje se smatraju strateški važnima, uključujući i glavni grad Češke. Veleposlanik BiH u Češkoj je 2021. godine započeo razgovore s niskotarifnim prijevoznikom Wizz Airom o uvođenju letova između Sarajeva i Praga prije otvaranja baze u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, javlja Ex-Yu Aviation.

Međutim, niskotarifni zračni prijevoznik je od tada obustavio većinu svojih letova za Sarajevo i premjestio svoje zrakoplove negdje drugdje. 

Komentirajte prvi

New Report

Close