Najavljuju zapošljavanje većeg broja radnika i nove proizvode

Autor: Poslovni dnevnik , 12. travanj 2021. u 05:33
Bijeljinsku mlinarsko-prerađivačku tvrtku kupio je Gordan Pavlović, vlasnik Pavgorda iz Foče/PD

Imovinu mlinarsko-prerađivačke tvrtke za 3,1 milijun KM (oko 1,6 mil. eura) kupio je Gordan Pavlović, vlasnik Pavgorda iz Foče.

Slaviša Mijatović, v.d. direktora Žitoprometa, rekao je za portal Capital da su problemi u Žitoprometu počeli još prije devet godina.

“Zbog toga se širila proizvodnja i asortiman, uključujući i agresivniji nastup na tržištu. Nažalost, nije bilo podrške od strane Uprave, odnosno tadašnjeg vlasnika i brzo smo se razišli. S novim vlasnikom lako smo postigli dogovor. Novi Žitopromet sada nastojimo vratiti na tehnološku razinu na kojoj je bio ranije, nešto ćemo unaprijediti i sve ćemo usmjeriti u pravcu uspješnog poslovanja”, rekao je Mijatović.

Imovinu mlinarsko-prerađivačke tvrtke za 3,1 milijun KM (oko 1,6 mil. eura) kupio je Gordan Pavlović, vlasnik Pavgorda iz Foče. Prema Mijatovićevim riječima, dvadesetak bivših radnika ponovno je zaposleno.

“Uz remont i čišćenje strojeva, namjeravamo nabaviti i novu opremu, kako bi ostvarili dobru kvalitetu naših proizvoda. Zadržaćemo otkup i preradu žitarica, asortiman proizvoda koje smo imali ranije, brašno, kruh, pecivo, stočna hrana, ali ćemo ga i proširiti novim proizvodima“, objasnio je Mijatović.

Od je dodao da će zaposliti nove radnike. “Ne želimo ponovno upasti u zamku prekomjernog broja zaposlenih, što je Žitopromet, između ostalog, dovelo u tešku situaciju.

Za pokretanje proizvodnje treba puno novca, od nabavke sirovine, pa do pokretanja pekarske industrije. Izuzetno je važno da je stečaj okončan u rekordno kratkom vremenu, kao i da je sačuvana oprema, a novi vlasnik je izdvojio značajna sredstva za obnovu“, istaknuo je Mijatović.

Novi Žitopromet, kako je dodao, zapošljavat će puno više radnika nego što ih je bilo u staroj kompaniji. Žitopromet je do prije tri godine imao oko 230 radnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close