Zimska sezona na Jahorini završena ranije, ali rezultati su bolji

Autor: Poslovni dnevnik , 30. ožujak 2020. u 21:59
Ukupno povećanje u odnosu na prethodnu sezonu bilo je oko 20 posto, iako je ova zimska sezona trajala 34 dana kraće od prethodne

Ostvareno je više od dva milijuna zimskih vožnji na planini, broj skijaša je dosegnuo gotovo 250.000, a promet gotovo devet milijuna KM.

Zimska sezona na Jahorini završena je nakon 110 dana skijanja zbog izbijanja epidemije koronavirusa, a bila je, unatoč nedostatku snijega, uspješnija od prethodne, kaže Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Ostvareno je više od dva milijuna zimskih vožnji na planini, broj skijaša je dosegnuo gotovo 250.000, a promet gotovo devet milijuna KM.

Ljevnaić navodi za agenciju Srna da je ukupno povećanje u odnosu na prethodnu sezonu oko 20 posto, iako je ova zimska sezona trajala 34 dana kraće od prethodne.

“ Razlog tome je, prije svega, sustav za umjetni snijeg, ali i sve ostale investicije – nova kabinska žičara, osvjetljenje i ostalo”, objašnjava Ljevnaić, podsjećajući da su na Jahorini 4. prosinca 2019. godine prvi otvorili sezonu skijanja u regiji, iako su se gotovo svi ski-centri u Europi borili s nedostatkom snijega, a mnogi nisu niti uspjeli pokrenuti skijališta.

Prema njegovim riječima, kabinska žičara i staza “Novak Đoković”, premašile su očekivanja posjetitelja planine, a staze su spremne za održavanje takmičenja najvećeg svjetskog ranga. “Da smo nastavili sezonu rezultati bi sigurno bili još bolji.

Olimpijski centar ima gubitke veće od tri milijuna KM (oko 1,5 mil. eura), otkazali smo i najavljene manifestacije”, dodaje Ljevnaić. On se nada da će situacija s pandemijom virusa korona proći što prije kako bi na vrijeme mogli krenuti s realizacijom brojnih planova za ljetnu sezonu.

“Osim već prepoznatljivog Alpine Coastera, koji je potpuna atrakcija Jahorine, za ljeto smo pripremili još dvije velike atrakcije i one će biti prve u ovom dijelu Europe. Bit će raspoređene na Poljicama i na jezeru na vrhu planine“, ističe Ljevnaić.

On dodaje da je u planu i nastavak ambijentalnog uređenja prostora oko umjetnog jezera za koje planiraju da bude središte zbivanja za vrijeme ljetne sezone.

Ljevnaić zaključuje da su od ove godine preuzeli organizaciju Jahorina Ultra Trail takmičenja, tako da će trkači imati priliku oprobati se u nešto izmjenjenom konceptu tog nadmetanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close