Zbog prometnih gužvi Budva traži probijanje tunela kroz brdo Spas

Autor: Poslovni dnevnik , 25. veljača 2021. u 06:58
Tunel s dvije cijevi ubrzao bi promet na crnogorskoj obali, što je značajno za turizamSHUTTERSTOCK

Izgradnja tunela s dvije cijevi, koje će imati po dvije prometne trake, logičan je nastavak predviđene avenije.

Općina Budva zatražila je od Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore da joj izda urbanističko-tehničke uvjete za izgradnju tunela kroz brdo Spas, čime bi se spojila magistralna cesta u mjestu Jaz s avenijom u Budvi.

Riječ je o najvećem infrastrukturnom projektu kojeg je gradonačelnik Marko Carević isplanirao za realizaciju u svom mandatu.

“Općina Budva službeno se obratila Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma zbog potrebe izrade idejnog rješenja izgradnje tunela kroz brdo Spas. Želimo da se tunel izgradi kako bi se konačno riješio gorući problem s prometnim gužvama”, rekli su Vijestima iz ureda gradonačelnika Carevića.

“O tunelu je već bilo razgovora s Mladenom Bojanićem, ministrom za kapitalne investicije i s nekoliko zainteresiranih investitora. Izgradnjom tunela konačno bi se riješio velik problem prometnih gužvi na ulazu u Budvi i kroz grad te omogućio brži dolazak i tranzit.

Izgradnja avenije od Tivta do Jaza, za koju je završen natječajni postupak, nije dovoljna jer ćemo od Jaza do naše općine opet imati gužve i turistima će trebati previše vremena da prođu taj pravac”, ističu iz gradonačelnikovog ureda.

Kako se navodi, izgradnja tunela s dvije cijevi, koje će imati po dvije prometne trake, logičan je nastavak predviđene avenije.

“Na taj način dobit ćemo potpuno povezan i zaokružen prometni koridor koji će koristiti ne samo Budvi već i drugim primorskim općinama jer će turisti brže dolaziti do svojih odredišta. Na žalost u ranijem razdoblju nedostajalo je razumijevanja za potrebe primorskih općina”, ističu iz ureda gradonačelnika Budve.

Komentirajte prvi

New Report

Close