Zaustavljena isplata dividende BH Telecoma

Autor: Poslovni dnevnik , 15. listopad 2023. u 22:00
Foto: Shutterstock

Prije nekoliko dana nova Uprava na čelu s Amelom Kovačevićem preuzela je upravljanje BH Telecomom.

Na 77. redovnoj Skupštini Dioničkog društva BH Telecom, donesena je odluka da se ne usvaja obračun i isplata dividende za 2022. godinu putem Registra vrijednosnih papira u FBiH.

Cijeneći navedeno, Uprava će obaviti konzultacije s većinskim dioničarom, odnosno Vladom Federacije Bosne i Hercegovine u vezi pokretanja postupka za donošenje prijedloga nove odluke o prijedlogu raspodjele dobiti i, sukladno tome, Prijedlog odluke o obračunu i isplati dividende za 2022. putem Registra vrijednosnih papira u FBiH. Nakon usuglašavanja s većinskim dioničarom, novi prijedlozi navedenih odluka bit će upućeni u daljnju proceduru kako bi ih Skupština razmatrala tijekom 2023. godine.

Prije nekoliko dana nova Uprava na čelu s Amelom Kovačevićem preuzela je upravljanje BH Telecomom. Kovačević smatra da se njihov “primarni interni izazov odnosi na nužnost preispitivanja dosadašnjih poslovnih odluka:

“Tu prije svega mislim na samu poslovnu strategiju, zatim portfelj proizvoda i usluga, kompetencije i kapacitete ključnih osoblja, kao i opravdanost ulaganja. Osim navedenog, interni izazovi su redefiniranje i digitalizacija poslovnih procesa, prilagodba organizacijske strukture potrebama poslovanja, intenziviranje izgradnje infrastrukture, kao i postizanje optimalne profitabilnosti..”

“Cilj nam je sustavno i kontinuirano odgovarati na izazove, vodeći se svjetskim standardima u našoj djelatnosti, a sve u svrhu povećanja zadovoljstva naših klijenata. To neće biti moguće bez stručnih i motiviranih ljudi koji će svojim radom i ponašanjem odražavati organizacijski kultura utemeljena na principima profesionalne kompetentnosti i osobnog integriteta BH Telecom mora postati privlačan darovitim pojedincima.

Vlada FBiH ima oko 90 posto dionica BH Telecoma, a ostalo su mali dioničari.

Komentirajte prvi

New Report

Close