Sto najbogatijih Slovenaca povećalo je svoje bogatstvo, a na vrhu ljestvice oni su osmu godinu zaredom

Autor: Poslovni.hr , 28. studeni 2022. u 13:25

Na trećem mjestu je obitelj Šešok, među deset najbogatijih Slovenaca još su Boštjan Bandelj, obitelj Lah, Vesna i Dari Južna, Joc Pečečnik, Damian Merlak, Marko Pistotnik i Sandi Češko te Livija Dolanc.

Sto najbogatijih Slovenaca povećalo je svoje bogatstvo, a na vrhu ljestvice osmu godinu zaredom su (bivši) supružnici Iza Sia i Samo Login, objavio je Finance Manager.

“Bogatstvo najbogatijih Slovenaca povećalo se za 15 posto, odnosno za nešto više od milijardu eura, te su tako s 8,1 milijardom najbogatiji do sada. Skok je, reklo bi se, manji nego lani, ali i dalje znatan s obzirom na sniženje cijena na burzama”, pišu Finance.

“Razlog je u ogromnim lanjskim dobicima koji su s obzirom na lanjske najave i prilično iznenađenje, a usto u brojnim poduzećima najbogatijih najavljuju da će iste rezultate i ponoviti, ili čak nadmašiti. Riječ je o poduzećima koja su zbog svoje solidne bilance otpornija na otežavajuće uvjete. Većina ih je praktički bez duga, položaj na tržištu im je dobar i imaju velike profitne marže”, pišu Finance. Najbogatiji Slovenci i dalje su bivši supružnici Iza Sia Login i Samo Login, zauzimaju prva dva mjesta.

“Budući da su objavili da su se privatno razdvojili, njihovom imovinom upravljamo odvojeno. Prema posljednjim dostupnim podacima, prije prodaje bili su ravnopravno zastupljeni u vlasništvu Outfita7, samim time dijele prvo mjesto”, pišu Finance u priopćenju za javnost.

Iza Sia i Samo Login “teški” su čak 345 milijuna eura. Na trećem mjestu je obitelj Šešok, među deset najbogatijih Slovenaca još su Boštjan Bandelj, obitelj Lah, Vesna i Dari Južna, Joc Pečečnik, Damian Merlak, Marko Pistotnik i Sandi Češko te Livija Dolanc.

Najveći skok ostvario je Boštjan Bandelj sa svojim Belektronom koji je lani ostvario 77,8 milijuna eura čistoga dobitka potvrdivši da zna iskoristiti prilike koje pruža europska zelena tranzicija.

“Prag za ulazak na ljestvicu najboljih deset time je s prošlogodišnjih 27,7 milijuna eura porastao na 33,3 milijuna. Zanimljivo je spomenuti da smo popisali oko 200 osoba s imovinom većom od 20 milijuna eura”, pišu Finance.

Komentirajte prvi

New Report

Close