Za let iz Maribora Wizz Air traži subvenciju od milijun eura

Autor: Poslovni dnevnik , 20. travanj 2022. u 22:00
Zračna luka Maribor pregovara s Wizz Airom o povezivanju sa Skopljem/PD

Niskobudžetni prijevoznik nikad nije letio za Maribor, ali održava usluge od Charleroija i Lutona do Ljubljane.

Zračna luka Maribor nastavlja pregovore s Wizz Airom o potencijalnim letovima, ali je upozorila da je dogovor još daleko.

Smiljan Kramberger, glavni direktor aerodroma, rekao je za Radio Maribor kako se vode razgovori oko uvođenja letova iz Skoplja, koji se nastavljaju.

“Pitali smo pod kojim uvjetima i na koji način bi bilo moguće uspostaviti tu uslugu do Skoplja”, rekao je Kramberger, dodajući da dvije strane istražuju potencijalne sezonske operacije. No, glavni direktor istaknuo je da Wizz Air očekuje subvenciju od gotovo milijun eura kako bi održao letove između dva grada, prenosi Ex-Yu Aviation.

Niskobudžetni prijevoznik nikad nije letio za Maribor, ali održava usluge od Charleroija i Lutona do Ljubljane. Slovensko ministarstvo za infrastrukturu i urbanizam također je potvrdilo da su s Wizz Airom vođeni razgovori o uvođenju usluge Skoplje – Maribor, ali je istaknulo da još nije postignut konačni dogovor.

Ministarstvo je dodalo da je također u razgovorima s Ryanairom o budućim letovima za drugi najveći slovenski grad. Taj je prijevoznik kratko održavao letove između Londona i Maribora 2007. i 2008.

Unatoč solidnoj popunjenosti ruta je prekinuta nakon što je Ryanair povećao naknade za zajednički program oglašavanja, što su lokalne vlasti odbile. Ipak, prijevoznik je rekao da “nastavlja procjenjivati ​​potencijalne operacije u Sloveniji”.

Zračna luka Maribor, koja se godinama bori za privlačenje zračnih prijevoznika, očekuje da će uskoro biti dana pod koncesiju, nakon što je prije nekoliko godina raskinut prethodni ugovor o koncesiji zbog nemogućnosti vlade da donese novi prostorni plan koji bi omogućio zračnoj luci da se proširi.

U slovenskoj vladi uvjereni su da će novi plan biti uskoro odobren, nakon čega će se pristupiti izboru koncesionara.

Komentirajte prvi

New Report

Close