Za daljnja istraživanja ruda u Varešu 30 milijuna dolara

Autor: Poslovni dnevnik , 25. kolovoz 2023. u 05:41
Foto: Shutterstock

Nastavljaju se istražna bušenja na lokalitetu Rupice Sjeverozpad, dok se paralelno ispituje prospekt Semizova Ponikva, a potom će se preći na istražna bušenja na lokalitetu Droškovac-Brezik.

Adriatic Metals emisijom novih dionica na Australskoj burzi namjerava prikupiti 30,0 milijuna dolara za daljnja istraživanja ruda u Varešu, doznaje Indikator.ba.

Od prikupljenih sredstava, 20 milijuna USD planira se koristiti za financiranje proširenog i ubrzanog programa istraživanja na lokacijama Rupica i Rupica Northwest, uključujući dodatnih 40.000 metara bušenja i pratećih objekata i opreme, 5 milijuna USD za opći radni kapital povezan za istraživanje i 5 milijuna USD za mogućnosti rasta, opće korporativne svrhe i naknade. Morgans Corporate Limited, RBC Europe Limited i Stifel Nicolaus Europe Limited djeluju kao zajednički knjigovođe u vezi s ovom korporativnom radnjom.

“Nakon vrlo uspješne istraživačke kampanje i nedavno najavljenog ažuriranja mineralnih resursa na nalazištima Rupica i Rupica Northwest, sa zadovoljstvom najavljujemo kapitalno ulaganje od 30 milijuna USD za financiranje proširenog i ubrzanog programa istraživanja za 2023. i 2024. godinu. Lokacije Rupica i Rupica sjeverozapad ostaju otvorene, a tu su i brojni regionalni ciljevi poput Droškovca, SP1 i SP2 koji imaju uzbudljivu perspektivu.

Vjerujemo da će ovaj istraživački program dati značajne rezultate agresivnijim testiranjem prioritetnih ciljeva u našem rastućem visokokvalitetnom okrugu polimetala. Izgradnja Projekta Vareš je pri kraju iu potpunosti je financirana za prvu koncentriranu proizvodnju koja se očekuje u studenom 2023. godine, kaže direktor Adriatic Metalsa Paul Cronin.

Iz tvrtke navode da su dosad provedena sentinel bušenja na lokalitetu Rupice Sjeverozad dala visoke rezultate, te da je registrirana visoka razina srebra, cinka, zlata i bakra, što otvara nove mogućnosti rudarenja.

Nastavljaju se istražna bušenja na lokalitetu Rupice Sjeverozpad, dok se paralelno ispituje prospekt Semizova Ponikva, a potom će se preći na istražna bušenja na lokalitetu Droškovac-Brezik.

Komentirajte prvi

New Report

Close