Wizz Air sljedećih mjeseci uvodi 24 nove linije u zemljama regije

Autor: Poslovni dnevnik , 25. travanj 2021. u 22:00
Wizz Air pregovara i s drugim aerodromima u regiji o potencijalnim novim letovima

Krajem lipnja zrakoplovna kompanija, uz već postojeću bazu u Tuzli, otvorit će novu u Sarajevu, gdje će uvesti devet novih linija.

Mađarska zrakoplovna kompanija Wizz Air planira sljedećih mjeseci uvesti 24 nove linije na tržištima bivše Jugoslavije, unatoč očekivanjima tog zračnog prijevoznika da će se postupni oporavak letova dogoditi tek krajem ljeta ove godine.

Unatoč novim linijama, Wizz Air je nastavio odgađati ponovni početak brojnih letova iz regije i smanjio je njihov broj na postojećim linijama jer se i dalje provode stroga ograničenja putovanja.

Krajem lipnja, ta niskotarifna zrakoplovna kompanija otvorit će novu bazu u Sarajevu, uz onu u Tuzli, gdje će uvesti devet novih linija. Također, počet će i s četiri nova leta iz Beograda, od kojih je jedan već pokrenut, kao i šest iz Splita i pet iz Banja Luke, izvješćuje portal Ex-Yu Avation.

Žele biti dugoročni pobjednik

Tako je Wizz Air Abu Dhabi, nova nacionalna zrakoplovna kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, najavila da će 19. svibnja uspostaviti novu liniju od Abu Dhabija do Beograda, s dva leta tjedno.

“Veza između glavnih gradova Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata pružit će nove mogućnosti putnicima iz Srbije i ojačati veze između te dvije zemlje”, priopćio je Wizz Air. Kompanija je najavila i nove linije od Beograda do Santorinija i Krete u Grčkoj.

Iz Banja Luke će Wizz Air od lipnja uspostaviti letove od tog BiH grada do Stockholma, a karte, čija je cijena 24,99 eura, već su dostupne na web stranici kompanije ili putem mobilne aplikacije.

Mađarski zračni prijevoznik pregovara i s drugim aerodromima u regiji o potencijalnim novim letovima. Wizz Air predviđa rast potražnje za putovanjima diljem Europe nakon razdoblja dobrog napretka nacionalnih planova cijepljenja.

Jozsef Varadi, suosnivač i izvršni direktor Wizz Aira, i dalje je uvjeren da će se zrakoplovna kompanija pojaviti kao dugoročni pobjednik nad pandemijom dok se drugi povlače.

Kupuju nove zrakoplove

“Naša okretnost i neumoljiva usredotočenost na troškove i novac značajne su konkurentske prednosti”, rekao je Varadi. Međutim, primijetio je da, iako je uvjeren da će na kraju doći do oporavka s obzirom na neodgodivu potražnju, “hoće li se to dogoditi tijekom ljeta, zime ili sljedećeg proljeća, ne znamo”.

Wizz Air ovog ljeta pokreće više od 120 novih linija putem svoje mreže.

“Naše širenje mreže i ulaganja u našu flotu u proteklih dvanaest mjeseci osiguravaju nam dobre pozicije za povratak u normalno poslovanje i uvjereni smo da smo sada u još boljoj poziciji da budemo strukturni pobjednik u europskom zrakoplovnom sektoru”, objasnio je izvršni direktor Wizz Aira.

On je dodao da kompanija i dalje namjerava biti agresivna u ciljanju tržišnog udjela tamo gdje se ukažu mogućnosti.

Wizz Air ne planira smanjiti isporuke iz Airbusa, sa 27 novih uskotrupnih zrakoplova serije A320, koji bi trebali biti isporučeni u sljedećih dvanaest mjeseci, iako postoji fleksibilnost da se postojeći zrakoplovi vrate iznajmljivačima ili da se pregovara o novim uvjetima kada isteknu postojeći ugovori.

“Wizz Airova likvidnost od 1,6 milijardi eura trebala bi potrajati sljedeće tri godine, prema sadašnjoj brzini trošenja gotovine”, zaključio je Varadi.

Komentirajte prvi

New Report

Close