‘Vrlo traženi program državljanstva po ulaganjima bilježi 100 aplikacija, 33 ulagača s obiteljima već su dobili putovnice’

Autor: Suzana Varošanec , 18. kolovoz 2021. u 11:18
FOTO: Pixabay

Iz tvrtke Henley&Partners objavljuju svoju prekretnicu u podnošenju 100 zahtjeva za po njima vrlo traženi crnogorski program državljanstva po ulaganjima, u kojem su 33 međunarodna ulagača i njihove obitelji već dobili državljanstvo i putovnice, kako navode, unatoč stalnim prekidima uzrokovanim pandemijom koronavirusa. Prema njihovom direktoru u Crnoj Gori Radi Ljumoviću, još je samo nekoliko mjeseci za prijavu.

Atraktivna vijest za jednu zemlju u regiji, konkretnije Crnu Goru, dolazi kroz objavu tvrtke Henley & Partners, kako navode svjetskog lidera u planiranju boravka i državljanstva, s uredima u više od 30 ureda diljem svijeta. Naime, podnose 100. aplikaciju za crnogorski program državljanstva po ulaganjima, pa tim povodom iz Henley & Partnersa sa zadovoljstvom, kažu, i ističu kako objavljuju svoju prekretnicu u podnošenju 100 zahtjeva za crnogorski program državljanstva po ulaganjima.

“Od toga su 33 međunarodna ulagača i njihove obitelji već dobili državljanstvo i putovnice, unatoč stalnim prekidima uzrokovanim pandemijom koronavirusa. Vodeća globalna tvrtka za planiranje stanovanja i državljanstva jedan je od samo tri marketinška agenta imenovana od strane vlade za vrlo traženi program državljanstva po ulaganjima, koji bi se trebao zatvoriti krajem ove godine”, navode iz Henley & Partnersa.

Prema njihovom direktoru u Crnoj Gori Radi Ljumoviću, investitorima s visokim neto vrijednošću nudi se kroz ovaj program značajna prilika na dinamičnom regionalnom tržištu, ali još je samo nekoliko mjeseci za prijavu. Jedan od razloga za uspjeh Crne Gore je, kaže rade Ljumović, je to što ona brine za investitore s različitim interesima i zahtjevima.

“Ulagači mogu birati između glamuroznih primorskih odmarališta u kojima mogu ulagati u nove hotele, uključujući najsuvremenije opcije poput marke SIRO Kerzner International i InterContinental. Alternativno, mogu se odlučiti za sjeverne dijelove zemlje, gdje postoje ekskluzivna skijaška i planinska odmarališta u naprednim fazama izgradnje, poput Swissôtela”, kaže on.

Crna Gora se trenutno nalazi na “sigurnom popisu” zemalja EU-a s relativno niskim stopama zaraze Covid-19, a njezina putovnica zauzima 45. mjesto po indeksu Henley Passport, kako navode, pružajući njezinim vlasnicima pristup bez viza ili viza pri dolasku u 124 odredišta diljem svijeta, uključujući Hong Kong, Rusiju, Singapur, Tursku, UAE i zemlje u europskom Schengenskom prostoru.

“Osim što je članica NATO -a, Crna Gora je priznati kandidat za buduće članstvo u EU -u, a glavna vladina pregovaračica Zorka Kordić nedavno je dala 2024. kao ciljani rok za pristupanje Crne Gore. Prošlog mjeseca Informacijski centar EU u Crnoj Gori objavio je rezultate istraživanja koji pokazuju da je 73,8% stanovništva podržalo pristupanje EU, a 86,9% bi glasalo za pridruživanje EU ako bi o tom pitanju bilo referenduma. Veleposlanica EU -a u Crnoj Gori, Oana Cristina Popa, nedavno je istaknula da je povjerenje građana Crne Gore motivirajuće za EU i ohrabrujuće za pristupanje Crne Gore”, stoji u njihovoj objavi.

Što se kandidata za crnogorski program državljanstva po ulaganjima, navode, potrebno je dati određeni ekonomski doprinos zemlji. U zamjenu za to, po strogim procesima provjere i dubinske analize, uključujući temeljite provjere prošlosti od strane specijaliziranih tvrtki, podnositelji zahtjeva i njihove obitelji dobivaju crnogorsko državljanstvo. Glavni podnositelj zahtjeva mora biti stariji od 18 godina, ispunjavati uvjete za prijavu i doprinositi 100.000 eura Vladi Crne Gore, namijenjenoj za unapređenje lokalnih nerazvijenih jedinica samouprave. Osim toga, podnositelji zahtjeva mogu uložiti najmanje 450.000 eura u odobreni razvojni projekt u glavnom gradu Podgorici ili u popularnom obalnom području Crne Gore. Alternativno, mogu uložiti najmanje 250.000 eura u odobreni razvojni projekt u sjevernim ili centralnim regijama Crne Gore (isključujući Podgoricu). Primjenjuju se dodatne državne naknade za obradu i druge naknade za prijavu.

Komentirajte prvi

New Report

Close