Vozači, oprez: Novim načinom mjerenja brzine policija hvata prijestupnike

Autor: Poslovni.hr , 07. travanj 2022. u 11:05
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL

Na otprilike 600 lokacija diljem Slovenije, u četvrtak, 24. ožujka, policijski službenici pojačali su nadzor nad vozačima koji su nagazili previše po gasu..

Policija u Sloveniji zaustavila je vozača koji je vozio na relaciji Novo mesto -Trebnje (30 km) prosječnom brzinom od 208 km/h koji je trenutni rekorder posve novog automatiziranog načina mjerenja prosječne brzine na odabranim relacijama.

Kako piše Autopress, prometna policija susjedne države zaustavila prošlog 856 prebrzih vozača ponajprije na autocestama i to posve novim sustavom mjerenja brzine. Imaju odlično razvijeni sustav detektiranja prosječnih brzina na samo njima poznatim lokacijama.

Na otprilike 600 lokacija diljem Slovenije, u četvrtak, 24. ožujka, policijski službenici pojačali su nadzor nad vozačima koji su nagazili previše po gasu. U takozvanom brzinskom maratonu imali su dosta posla, a najveći dio prebrze vožnje rješavao se u naseljima. Tamo je o mjerenju brzine obaviješteno 555 vozača, na cestama izvan naselja brzina je premašila 175, a na autocestama i brzim cestama ograničenje brzine nije poštivalo 126 vozača. Među njima je na zaustavljanju obrađeno 419 vozača, a obavijesti o prekršajima ili nalozi za plaćanje bit će poslane za 136 vlasnika vozila.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bravo. Tako bi trebalo i kod nas.

New Report

Close